Τελευταία Νέα

Default Placeholder

 

Η πρώτη Ιουνίου είναι η ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια. Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου με απόφαση της γ.σ του ΟΗΕ του 2012, ως φόρος τιμής στους γονείς όλου του κόσμου.

Το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ αναγνωρίζει το ρόλο των γονέων στην ανατροφή των παιδιών και καλεί τα κράτη -μέλη να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων σε πλήρη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με την συμμετοχή των νέων και των παιδιών. Ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση.

Οι περισσότερες οικογένειες στις μέρες μας περνούν κρίση. Τα ζευγάρια μαλώνουν μπροστά στα παιδιά, οι γονείς δεν είναι τόσο κοντά στα παιδιά τους και γενικότερα υπάρχει ένα περίεργο κλίμα που έχει αντίκτυπο σε όλους. Μια σωστή οικογένεια θα πρέπει να μοιράζεται, να συζητάει και να έχει πάντα χρόνο για τα μέλη της. Μπορεί οι ρυθμοί να έχουν αλλάξει, ωστόσο, όταν πλησιάζει σαββατοκύριακο, καλό είναι να βρίσκεται χρόνος για να κάνουν πράγματα όλοι μαζί και να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους. Το σίγουρο είναι ότι σε μία οικογένεια πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για να λειτουργούν ομαλά και τα μέλη της μέσα σε αυτή. Αν θεωρείτε ότι κάτι γίνεται λάθος, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα σας κατευθύνει. Εσείς πρέπει να οπλιστείτε με πολλή αγάπη και υπομονή και θα δείτε ότι θα καταφέρετε να κάνετε μια σωστή και ισορροπημένη οικογένεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο