Τελευταία Νέα

Οι πανελλήνιες πλησιάζουν και οι μαθητές θα δοκιμαστούν εκτός από τις γνώσεις και στη να διαχειριστούν το άγχος, το στρες και την πνευματική κόπωση. Από την πλευρά σας μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ενισχύσει τη μνήμη του δίνοντάς του τα εφόδια για να ανταποκριθεί καλύτερα στις εξετάσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Υπνος

Ο ύπνος είναι ένα πολύ βασική προϋπόθεση για καλή μνήμη. Χρειαζόμαστε έναν καλό ύπνο προκειμένου την επόμενη μέρα να θυμόμαστε όλα όσα μάθαμε την προηγούμενη, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Μπλακγκρόου, διευθυντή του Εργαστηρίου Ύπνου του Πανεπιστημίου του Σουόνσι στην Ουαλία. Επιπλέον, όπως φαίνεται από την εν λόγω έρευνα, ο ύπνος ενισχύει τις πληροφορίες και τις εμπειρίες στις οποίες κάθε άνθρωπος δίνει αυξημένη σημασία, έτσι ώστε αυτές να γίνουν τμήμα της μακρόχρονης μνήμης στον εγκέφαλο!

Γυμναστική

Η γυμναστική, εκτός από καλή φυσική κατάσταση, δύναμη και αντοχή, προσφέρει σημαντικά οφέλη και στον εγκέφαλό μας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, μόλις λίγα λεπτά αεροβικής άσκησης παρέχουν σημαντική τόνωση στην εγκεφαλική μας λειτουργία. Αυτό συνεπάγεται ότι αποδίδουμε καλύτερα και αποθηκεύουμε πιο εύκολα νέες πληροφορίες.

Διατροφή

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Η γλυκόζη είναι μία από τις βασικές τροφές για τον εγκέφαλό μας και ο οργανισμός μας την παράγει από τα σάκχαρα που περιέχονται στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, τις μπανάνες. Παράλληλα, οι βιταμίνες Α, Β και Ε, καθώς και ο φώσφορος, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο ψευδάργυρος αυξάνουν την ικανότητα για προσοχή, βελτιώνοντας τον μηχανισμό της σκέψης. Φυσικά, ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα θα πρέπει να περιέχει φρέσκα φρούτα και λαχανικά που παρέχουν μερικά ακόμη απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

πηγή: Onmed

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο