Τελευταία Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 13 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ-Α΄ Βοηθειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τη συμμετοχή της ΕΔΟΚ, ένα πρόγραμμα διευρυμένο που αφορά στην εκπαίδευση Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης (ΚΑΡΠΑ)  και στις βασικές Α’ Βοήθειες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε στον Δήμο Αλιάρτου αφορούσε θέματα όπως καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), αιμορραγία κ.λπ. και περιλάμβανε τεχνικές για το πώς κάποιος, με απλά μέσα που μπορεί να διαθέτει στο σπίτι του, θα βοηθήσει άτομο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και θα κερδίσει χρόνο μέχρι τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Οι διασώστριες Γεωργία Πάτσιου και Βίκυ Μαρκαντώνη έδειξαν μέσα από το έργο τους πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη προσφορά για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης δήλωσε για το πρόγραμμα: “Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ που πραγματοποίησε ο Δήμος μας με επιτυχία, αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας και δίνει την ευκαιρία σε  όλους μας να λάβουμε γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σώζουμε μια ζωή – εξάλλου και στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης τόσο σημαντικές, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή” κατέληξε, ευχαριστώντας το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη συνεργασία και τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο