Τελευταία Νέα

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ζητά την προσοχή όλων των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού πλούτου από τις πυρκαγιές.

Ενημερώνει τους δημότες – κάτοικους του Δήμου ότι από 01/05/2017 έως 31/10/2017 απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων υπενθυμίζει  τις δράσεις πρόληψης: 

-Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

-Δεν ανάβουμε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα. 

-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες). 

-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το εν κινήσει αυτοκίνητο. 

-Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών. 

-Απαγορεύεται η καλλιέργεια σιτηρών εντός κατοικήσιμης περιοχής 

Εφόσον αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωση του Δήμου (τηλ. Επικοινωνίας: 6974077897).

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο