Τελευταία Νέα

 

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού να συγκαίγεται. Ποια είναι τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη φροντίδα του μωρού, ώστε να μπορέσουμε να το αποφύγουμε- όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό.

Πλένουμε καλά την περιοχή με άφθονο νερό και σκουπίζουμε καλά. Το ιδανικότερο είναι να καθαρίζουμε το μωρό μας με νερό και να χρησιμοποιούμε μωρομάντηλα μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Έπειτα φροντίζουμε να σκουπίσουμε πάρα πολύ καλά την ευαίσθητη περιοχή ώστε να μη μείνει καθόλου υγρασία. Στο τέλος, βάζουμε στο μωρό μια κρέμα όχι πολύ βαριά, ώστε να αναπνέει το δερματάκι του. Για την επιλογή της κρέμας καλό είναι να προηγηθεί συνεννόηση με τον παιδίατρο ή τον φαρμακοποιό.

Μη βάζετε επάνω από τις πάνες ελαστικά εσώρουχα. Όσο χαριτωμένα και αν φαίνονται, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργήσουν στο μωρό σας ερεθισμούς.

Και τελευταίο και πιο δύσκολο από όλα, προσπαθήστε να αφήνετε το μωρό σας όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς πάνα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όμως αν καταφέρετε και εντοπίσετε κάποια διαστήματα που μένει καθαρό,  το δερματάκι του θα αναπνεύσει καλύτερα.

Μαζί με την φροντίδα υγιεινής που θα του προσφέρετε, να επικοινωνήσετε και με τον παιδίατρό σας για να σας δώσει οδηγίες περαιτέρω αντιμετώπισης, εάν χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο