Τελευταία Νέα

Οι δράστες σχεδίαζαν εδώ και μήνες την απαγωγή – Πού στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών – Ο τρόπος δράσης παραπέμπει στην περίπτωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου.

Σε μια καλά στημένη επιχείρηση που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες από… σκληρούς επαγγελματίες παραπέμπουν τα πρώτα στοιχεία της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν την Πέμπτη (30/03/2017) από την Κρήτη.

Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην απαγωγή, τα οποία μάλιστα τα έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν την απαγωγή εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πώς να διαχειριστούν την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο τρόπος δράσης παραπέμπει στην περίπτωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου.

Το χρονικό της απαγωγής

Οι δράστες – τουλάχιστον τρεις στον αριθμό – είχαν στήσει καρτέρι στον επιχειρηματία στην περιοχή των Καλεσσών. Όταν πλησίασε με το αυτοκίνητό του τον αιφνιδίασαν και αφού τον χτύπησαν με δύναμη, τον ακινητοποίησαν και τον άρπαξαν πιθανότατα με την απειλή όπλου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Cretalive, είχαν στη διάθεσή τους δυο κλεμμένα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και σε περιοχή κοντά στο ΠΑΓΝΗ εγκατέλειψαν τα δυο αυτοκίνητα και τους έβαλαν φωτιά. Οι ίδιοι μαζί με τον επιχειρηματία επιβιβάστηκαν σε ένα τρίτο όχημα και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι αργά τη νύχτα οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία. Ωστόσο σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθείται τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για την προστασία των ίδιων.

Είναι προφανές ότι θα παρασχεθούν τεχνικά μέσα προκειμένου να εντοπιστούν και να «απομονωθούν» επικοινωνίες που έγιναν την κρίσιμη ώρα που εκτιμάται ότι σημειώθηκε η απαγωγή στην ευρύτερη περιοχή των Καλεσσών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια των Αρχών να εντοπίσουν το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες από τη στιγμή που επιβίβασαν το θύμα τους σε άγνωστο μέσο, έχοντας προηγουμένως κάψει δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για την απαγωγή.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως μία από τις σοβαρότερες των τελευταίων χρόνων.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/781666/kriti-exelixi-sok-stin-ypothesi-tis-apagogis-gnostoy-epixeirimatia#ixzz4csVr05CY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο