Τελευταία Νέα

 

H Eurobank διοργανώνει τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech “Beyond Hackathon”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.

 

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank για δεύτερη χρονιά, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

 

Μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι κατά την πρώτη ημέρα, Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα θέσουν – σε ξεχωριστές παρουσιάσεις – υπαρκτά ζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέροντος της Τράπεζας. Σκοπός των επιχειρηματικών μονάδων είναι να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουν την ανάλογη περιοχή ενδιαφέροντος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει networking session, μετά τις παρουσιάσεις, για να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τους μέντορες και να λύσουν απορίες. Οι προκλήσεις που θα θέσουν οι επιχειρηματικές μονάδες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για όσους συμμετέχουν και ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε κάθε αξιόλογη ιδέα που θα ακουστεί την πρώτη μέρα από τους συμμετέχοντες.

 

Επιπλέον, στο φετινό Διαγωνισμό, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρίες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι να παρουσιάσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon. Το API (Application Programming Interface), το οποίο θα διαθέσει η Τράπεζα στους συμμετέχοντες, θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από το περσινό ενώ, σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, στελέχη από το ΙΤ της Τράπεζας θα είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες σε οτιδήποτε χρειαστούν.

 

Επίσης, οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Έφη Πυλαρινού, βραβευμένη στη Women in Fintech 2016 Power List, αλλά και να δεχτούν mentoring από ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού, Marketing κ.λπ.

 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, 18 Μαρτίου και της Κυριακής, 19 Μαρτίου 2017, οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν την Κυριακή το απόγευμα στην Κριτική Επιτροπή (αποτελούμενη από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank) ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία του Διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

 

Αυτή τη χρονιά η Eurobank επιδιώκει να φέρει πιο κοντά το 2ο Beyond Hackathon με το πρόγραμμα egg – enter•grow•go και θα παροτρύνει τις ομάδες που πληρούν τα κριτήρια να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον 5ο κύκλο του, ώστε, εφόσον προκριθούν, να εξελίξουν περαιτέρω την ιδέα τους, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της Τράπεζας, με ενδεχόμενη προοπτική η τελευταία, να στηρίξει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, είτε ως πελάτης ή συνεργάτης. Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την Τράπεζα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικά με τις επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας που θα ενδιαφερθούν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept. Το Βeyond Hackathon αποτελεί έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο για την αναζήτηση του κατάλληλου ταλέντου που θα μπορούσε να ενταχτεί στο δυναμικό της Τράπεζας ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Eurobank και της αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

 

Και φέτος, τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon” υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι Τράπεζες του ομίλου Eurobank, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερώνονται αναλυτικά για το 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό “Beyond Hackathon” τόσο στην παραπάνω ιστοσελίδα όσο και στη σελίδα Facebook www.facebook.com/BeyondHackathon.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο