Τελευταία Νέα

Η  μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε χθες στη γέφυρα στο Πυρί της Θήβας (δείτε εδώ:Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στη Θήβα) οδήγησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που ενέχεται για σωρεία ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα/μέλη της σπείρας μεταξύ των οποίων και οι «αρχηγοί» ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα και είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης. Ακόμα ταυτοποιήθηκαν οκτώ επιπλέον μέλη της εγκληματικής ομάδας και συνελήφθησαν τρεις γυναίκες για παραμέληση εποπτείας ανήλικων -μελών της σπείρας.

Από την έρευαν του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η σπείρα είχε διαπράξει έξι ληστείες,  απόπειρα ληστείας, δεκαπέντε κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών  καθώς και δεκαέξι  φθορές οχημάτων Οι δράστες πετούσαν πέτρες ή άλλα αντικείμενα ή τοποθετούσαν εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, και εκμεταλλευόμενοι  την πρόσκαιρη ακινητοποίηση των διερχόμενων οχημάτων αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.  Η λεία που αποκόμισαν από τη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Διενεργήθηκαν επίσης νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκαν δύο τσάντες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα και ένα  επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Οικισμό του Πυρίου που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η  εμπλοκή των δραστών και σε άλλες  αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της σπείρας, με την σε βάρος τους  δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο