Τελευταία Νέα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα η επετειακή εκδήλωση για τα 50 xρόνια από την ίδρυση της ανδρικής χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που γέμισε όλους με συγκίνηση και αναμνήσεις από τα ένδοξα χρόνια της ιστορικής ανδρικής αορωδίας της Αταλάντης.
Η ιστορική αναδρομή ξεκίνησε από την εμφάνιση του πρώτου ανδρικού χορωδιακού σχήματος πριν το 1930 μέχρι και τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο του 1940 και από την ίδρυση το 1966, του ιστορικού συλλόγου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, που ανέλαβε την συγκρότηση της Ανδρικής Χορωδίας Αταλάντης σε επίσημο σωματείο, μέχρι και τις εμφανίσεις και τις τεράστιες διακρίσεις της ανδρικής χορωδίας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” σε Ελλάδα και εξωτερικό, φτάνοντας τελικά στο σήμερα και στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους συνεχιστές της
Όλοι παλαίμαχοι και νέοι χορωδοί ήταν εκεί. Παρόντες ήταν και όλοι όσοι πάλεψαν για την ανάδειξη της ιστορικής Ανδρικής Χορωδίας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” σε μία από τις καλύτερες χορωδίες της Ελλάδας. Βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν συμβολικά οι σημαντικότεροι από τους πρωτεργάτες και συμπαραστάτες της Α” όπως Μαέστροι και Χορωδοί. Ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσαν τόσο η Χορωδία Γυναικών Μαλεσίνας υπό την διεύθυνση της Μάνιας Ευαγγελίου όσο και η Μεικτή Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Ιτέας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, ενώ η Ανδρική Χορωδία του Π.Σ. Αταλάντης “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” με τον Μαέστρο της Γιώργο Κοσμίδη, ερμήνευσε πλούσιο ρεπερτόριο τραγουδιών το καθένα με ξεχωριστό ιστορικό συμβολισμό για την Χορωδία.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμβολή του παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τόσο την Ανδρική Χορωδία του Π.Σ. “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”. Τελειώνοντας τονίστηκε ιδιαίτερα η σημαντικότατη θέση που κατέχει το χορωδιακό τραγούδι στη παράδοση και το πολιτισμό της πόλης της Αταλάντης και κλήθηκαν όλοι να συνδράμουν έμπρακτα στη στήριξη αυτού του κινήματος που λέγεται Αταλαντιναίικο χορωδιακό κίνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο