Τελευταία Νέα

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της η Ο.Π.Σ.Ε. στο ΔΑΚ ” Μελίνα Μερκούρη” της Χαλκίδας παρουσία δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων και εκατοντάδων φίλων των συλλόγων και του πολιτισμού και με την παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων του νομού μας μεταξύ των οποίων: ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Παγώνης, ο Ευβοιώτης υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Μαυραγάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κ. Κυριάκου, κ. Σ. Ανυφαντής. και ο Πατέρας Χριστόδουλος Μάνιας. 

Η κ. Κομπορόζου, πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε., καλωσόρισε τους παρισταμένους, τα χορευτικά σχήματα και τους επισήμους και – προτού παραδώσει την σκυτάλη στον π. Χριστόδουλο Μάνια για την ευλογία της Πίτας και τον χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου – προέτρεψε όλους να τραγουδήσουν μαζί της το Πάει ο παλιός ο Χρόνος.

Ακολούθως, ο κ. Μαυραγάνης κατά τον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Καλή Χρονιά και ευημερία σε όλους, ενώ ο κ. Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε την αξία της διατήρησης και ανάδειξης των παραδοσιακών ηθών και εθίμων στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. 

Τα χορευτικά από όλη σχεδόν την Εύβοια, με παραπάνω από 1000!!!! χορευτές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν τον καλύτερο εαυτό τους και ενθουσίασαν το κοινό. Η λήξη της τελετής, με όλους τους χορευτές να χορεύουν “Καβοντορίτικο”, πραγματικά ενθουσίασε τους πάντες και έδειξε την πολιτιστική δύναμη της Εύβοιας. 

Το φλουρί της Ο.Π.Σ.Ε. κέρδισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννη Αλιβερίου 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι από: την Αιδηψό, την Ιστιαία, το Μαντούδι, τα Ψαχνά, τις Κονίστρες, τις Κεχριές, τη Νέα Αρτάκη, τη Λούτσα, την Αμάρυνθο, τον Άγιο Λουκά και τον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, τη Χαλκίδα, τις Ροβιές, το Αλιβέρι, τα Γιάλτρα, τη Λιχάδα, την Αγία Άννα, τη Δροσιά, την Ερέτρια, τις Πετριές, το Βασιλικό, τους Ανδρονιάνους, την Αυλίδα και τον Άγιο Ιστιαίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο