Τελευταία Νέα

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών ο δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων Γ. Ζιώγας  απέστειλε δελτίο Τύπου με το οποίο ζητεί τη μεταφορά του ανταποδοτικού πάγιου τέλους που καταβάλλουν οι αγρότες στου Δήμους προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη  βελτίωσης και συντήρησης  της αγροτικής οδοποιίας. Εκτός από άλλα ενδιαφέροντα ο Γ. Ζιώγας επισημαίνει ότι  με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (και αυτού και του προηγούμενου εν μέσω κρίσης) το 2014 και το 2016 το ανταποδοτικό πάγιο τέλος αυξήθηκε από 2 ΕΥΡΩ/στρ. σε 4 ΕΥΡΩ/στρ δηλαδή κατά 100% ενώ δεν κάνει καμία αναφορά στην απίστευτη κακοδιαχείριση του παλαιού Οργανισμού Κωπαΐδας. Δείτε την επιστολή.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο του κωπαϊδικού  πεδίου ανήκει και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως προκύπτει με το νόμο 4305/2014 όπου οι αρμοδιότητες του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας  μεταβιβάστηκαν .  

   Με αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου το 2014 και το 2016 το ανταποδοτικό πάγιο τέλος αυξήθηκε από 2 ΕΥΡΩ/στρ. σε 4 ΕΥΡΩ/στρ αύξηση 100%  για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα,  κλπ).   

Σε  όλες τις εκτάσεις της Κωπαΐδας ξερικές ή ποτιστικές, καλλιεργούμενες και μη.

   Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με προγραμματική σύμβαση για συντήρηση του  οδικού δικτύου της Κωπαϊδας  (έργου αρμοδιότητάς της)  μεταφέρει την ευθύνη συντήρησης του  έργου και ολόκληρης της αγροτικής οδοποιίας  στους Δήμους Λεβαδέων, Θηβαίων, Αλιάρτου- Θεσπιών, Ορχομενού και Λοκρών Φθιώτιδας.

    Δηλαδή οι Δήμοι θα έχουν την ευθύνη βελτίωσης και συντήρησης  της αγροτικής οδοποιίας και η Περιφέρεια θα εισπράττει το ανταποδοτικό πάγιο τέλος για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα   

 Άρα οι Δήμοι για να εκτελέσουν τα έργα βελτίωσης και συντήρησης θα πρέπει να βάλουν και αυτοί ένα πάγιο τέλος (ΧΑΡΑΤΣΙ) στους αγρότες ή θα πρέπει η κυρία Αντιπεριφερειάρχης να δώσει το πάγιο τέλος που εισπράττει στους Δήμους ή να ζητήσει οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στους Δήμους“.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο