Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Παρέστη σήμερα στη 200στή επέτειο της Αλωσης του Κάστρου των Σαλώνων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και στις δηλώσεις της όπως τις μεταφέρω από το https://www.iefimerida.gr/…/sakellaropoyloy-ptd… αναφέρει:
“Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων. Η ‘Αμφισσα είναι η πρώτη πόλη της Ρούμελης που εξεγέρθηκε το 1821 και η πρώτη που απελευθερώθηκε […]”.
Φυσικά τα Σάλωνα είναι όντως η πρώτη πόλη της Ανατολικής Ελλάδας που εξεγέρθηκε στις 24 Μαρτίου.
Αλλά είναι η Λιβαδειά η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από την 1η Απριλίου του 1821: https://viotiaplus.gr/archives/41967.
Εντυπωσιακό είναι όχι μόνο το σοβαρό ιστορικό λάθος της κας Σακελλαροπούλου αλλά και το πως δεν βρέθηκε κάποιος επίσημος να τη διορθώσει γεγονός που δείχνει ή μια ασυγχώρητη άγνοια ή μια συνολική αδιαφορία χωρίς να αποκλείεται και ο συνδυασμός τους.
Φυσικά ο δήμαρχος Λεβαδέων @John Tagalegas
οφείλει να ζητήσει μια διευκρινιστική δήλωση από την προεδρία της Δημοκρατίας. Οχι επειδή οι ήρωες έχουν ανάγκη τιμών και πρωτοκόλλου αλλά επειδή οι θεσμικοί παράγοντες έχουν την υποχρέωση να γνωρίζουν τουλάχιστον τη στοιχειώδη ιστορία της Πολιτείας που εκπροσωπούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο