Τελευταία Νέα

Με αφορμή το δημοσίευμα Νεκρό σκυλάκι στην Κρύα του viotiaplus.gr με πρωταγωνιστή ένα άτυχο αδέσποτο φίλο (από τους πολλούς στην πόλη μας), η Georgia Heedal, αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ως δήμος αλλά και ως πολίτες να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Δείτε το άρθρο της

11139399_850391835020603_3898107694645980683_nΓράφει η Georgia Heedal

Κοπεγχάγη, Δανία

 

 

 

«Αρχικά να σημειωθεί πως ο Δήμος έχει υποχρέωση να επιληφθεί του θέματος βάσει νόμου (και αν δεν κάνω λάθος είναι αρμοδιότητα του αντιδημάρχου). Θα πρέπει να τους θυμίσουμε πως οφείλουν να ιδρύσουν διαδημοτικό κτηνιατρείο και καταφύγιο για τα ζώα, πιέζοντας ως πολίτες προς αυτήν την κατεύθυνση, που είναι άλλωστε και η υποχρέωσή τους. Επειδή αυτό όμως μπορεί να είναι χρονοβόρο, μια πρώτη άμεση  δράση είναι να συνεργαστεί ο Δήμος και να καλύψει τα έξοδα των στειρώσεων για τα αδέσποτα, ώστε να σταματήσει εδώ το κακό. Ως δεύτερη ενέργεια, να υπάρξει μέριμνα για τα βασικά εμβόλια και την αποπαρασίτωση, ώστε να μην υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος.
Οι πολίτες εθελοντικά μπορούμε να συνεισφέρουμε, αν όχι με χρήματα, με το χρόνο μας και όπως μπορεί ο καθένας, στη φροντίδα των ζώων με κάποιο συντονισμό φυσικά, ώστε να μπορούμε να ζούμε αρμονικά με τα ζώα ακόμη και τα αδέσποτα. 
Επειδή ο μέγιστος υπαίτιος είναι η άγνοια, μια άλλη σκέψη που αφορά την κοινωνική ευαισθητοποίηση, είναι η ενημέρωση και η επικοινωνία. 
Για παράδειγμα, μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά στα σχολεία, να συζητήσουμε μαζί τους, να τα ρωτήσουμε και να τα συμπεριλάβουμε έτσι στη δράση μέσω διαφόρων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα τη φιλοζωία. 
Θα χρειαστούν φυσικά κάποιοι πόροι, όμως, παρόλο που είναι δύσκολο στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι και αδύνατον. Μεγάλη επιτυχία σημειώνουν τα bazaar, όπου οι πολίτες προσφέρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια. Έτσι βοηθάμε όχι μόνο τα ζώα, αλλά δίνουμε και τη δυνατότητα σε κάποιους συμπολίτες μας να αποκτήσουν κάτι με ελάχιστο κόστος μέσω μιας ανακύκλωσης διαφόρων αγαθών και μάλιστα με ιερό σκοπό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο