Τελευταία Νέα

Η γονική μέριμνα και η φροντίδα των παιδιών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στα σύγχρονα ζευγάρια. Σήμερα, οι περισσότεροι γονείς αναζητούν το καλύτερο για το παιδί τους, όχι μόνο στο θέμα της διατροφής τους αλλά και της περιποίησης. Το οικολογικό ενδιαφέρον των νέων έχει αυξηθεί σημαντικά στις μέρες μας, δείχνοντας μεγαλύτερη ευαισθησία στα υγιεινά και βιολογικά σκευάσματα. Αυτό επίσης έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην καθημερινή επιλογή διαφόρων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των απορρυπαντικών για παιδιά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό για  ρουχαλάκια νεογέννητου, κλινοσκεπασμάτων και άλλων υφασμάτων που έρχονται σε επαφή με το δέρμα του μωρού.

Η συζήτηση γύρω από τις οικολογικές πρακτικές στην παραγωγή και τη χρήση βρεφικών απορρυπαντικών δεν αφορά μόνο τα άμεσα οφέλη από την αποφυγή διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως δερματίτιδα, αλλεργίες και ερεθισμούς, αλλά και για τις ευρύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.

Σήμερα, η κοινωνία εμπιστεύεται περισσότερο τα οικολογικά προϊόντα και δείχνει μία στροφή προς αυτά επειδή έχει δει ήδη τα οφέλη και στην προσωπική τους υγεία αλλά και καθημερινότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μπορεί να βρει κανείς καταστήματα που πουλάνε οικολογικά προϊόντα και για παιδιά και για μεγάλους. Επίσης, σε πολλά καταστήματα με βιολογικά είδη διατροφής, μπορεί να βρει κανείς τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά βιολογικής προέλευσης, με φιλικά συστατικά προς το δέρμα του παιδιού, χωρίς χημικά και άλλες επιβλαβείς ή αλλεργιογόνες ουσίες. Αυτά τα προϊόντα συνήθως δεν περιέχουν σκληρά χημικά, συνθετικά αρώματα και βαφές, αλλά συστατικά φυτικής προέλευσης που είναι βιοδιασπώμενα και αφομοιώνονται γρηγορά από την φύση.

Σήμερα, πολλές επιχειρήσεις επενδύουν σε οικολογικά προϊόντα και αυτό οφείλεται στα εξής βασικά σημεία:

Τα παραδοσιακά απορρυπαντικά περιέχουν συχνά ένα συνδυασμό χημικών ουσιών που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, προκαλώντας καταστάσεις όπως δερματίτιδα, αλλεργίες και ερεθισμούς.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συμβατικών απορρυπαντικών είναι σημαντικές. Πολλά περιέχουν φωσφορικά άλατα και άλλες χημικές ουσίες που όταν πλένονται σε υδάτινες οδούς, συμβάλλουν στη ρύπανση του νερού και τον τροφίμων, βλάπτοντας την υδρόβια ζωή και τα διάφορα οικοσυστήματα. Τα βιοδιασπώμενα συστατικά των οικολογικών απορρυπαντικών ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μόλυνσης .

Μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του μωρού

Αν και η άμεση αποφυγή δερματικών προβλημάτων είναι σαφές ένα μεγάλο όφελος, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από τη μείωση της έκθεσης σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Η συνεχής έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στα συμβατικά απορρυπαντικά έχει συνδεθεί με πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών διαταραχών και του καρκίνου.

Η επιλογή αυτών των προϊόντων δεν είναι δύσκολη αν είστε προσεκτικοί. Το πρώτο πράγμα είναι να αναζητήσετε την ετικέτα της συσκευασίας. Πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται “οικολογικά” και “βιολογικά” και  φέρουν πιστοποιήσεις από διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στα παιδικά προϊόντα. Αν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας, μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον δερματολόγο ή βρεφοκόμο για να σας κατευθύνει σχετικά με την επιλογή σας. Η εμπειρία και η συμβολή των ανθρώπων αυτών που καθημερινά εμπλέκονται με τη φροντίδα των παιδιών είναι πολύ σημαντική και θα σας απαλλάξει από πολλά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο