Τελευταία Νέα

Διευθυντές ΕΠΑ.Λ. της Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκαν το Ντίσελντορφ της Γερμανίας για την διττή εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Πρόκειται για μία νέα πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με πρώτο μέρος την διοργάνωση επίσκεψης των Διευθυντών των ΕΠΑ.Λ. Στερεάς Ελλάδας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εταιρειών συνεργαζόμενες με τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Οι διευθυντές των Λυκείων και η Περιφερειακή διεύθυνση είχαν της ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά το εκπαιδευτικό σύστημα DUEL – VET της Γερμανίας, να καταγράψουν τα σημεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να εφαρμοστούν στην επαγγελματική εκπαίδευση της χώρας μας με στόχο την στοχευμένη και εξειδικευμένη γνώση και πρακτική. 

Στο δεύτερο μέρος της δράσης η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα επιμελητήρια της Στερεάς τις εταιρίες και τους διευθυντές των επαγγελματικών Λυκείων με στόχο να συμβάλει πιλοτικά στην δυική εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο