Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία διαμόρφωσης των χώρων βρίσκονται οι εργασίες εφαρμογής της μουσειολογικής μελέτης για την εγκατάσταση των εκθεμάτων, του ψηφιακού εξοπλισμού, των διαδραστικών εφαρμογών και την εν γένει λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Τρικαλινών πολιτών. 

Με αυτά δεδομένα και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές, πολύ σύντομα πολίτες και δημοτική αρχή θα είναι σε θέση να γιορτάσουν τα εγκαίνια του πρώτου ολοκληρωμένου Μουσείου για Έλληνα δημιουργό. 

Το κτήριο των παλιών φυλακών που, από χώρος εγκλεισμού έχει μετατραπεί σε χώρο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς εκτός από τη στέγαση του Μουσείου Τσιτσάνη, έχει αναδειχθεί με εξαιρετικό τρόπο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων και το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, έργο του Σινάν, Mimar Sinan, σπουδαίου αρχιτέκτονα της Οθωμανικής περιόδου. 

Στο μουσείο ο επισκέπτης με τρόπο ταιριαστό στην εποχή και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα περιηγηθεί και θα ανακαλύψει εκτός από τον πλούτο των τραγουδιών, τις σημαντικότερες πτυχές της δημιουργικής σταδιοδρομίας του Τσιτσάνη, καθώς και τα στοιχεία εκείνα που τον καθόρισαν ως μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Ελληνικού πολιτισμού. 

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο μουσείο θα δουν τα προσωπικά αντικείμενα, τα μουσικά όργανα, διάφορα άλλα μικρά και μεγάλα εκθέματα που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού, καθώς και στοιχεία για το κοινωνικό και ιστορικό περιβάλλον που έζησε και δραστηριοποιήθηκε καλλιτεχνικά ο Βασίλης Τσιτσάνης. 

Επίσης θα ακούσουν και θα βρουν τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα τραγούδια του, θα δουν και θα ακούσουν τι έχουν πει οι συνάδελφοί του από το μεγάλο σινάφι της μουσικής και αν έχουν και ταλέντο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να τραγουδήσουν και μαζί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο