Τελευταία Νέα

Default Placeholder

SOS εκπέμπει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γεννηματάς», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, καταγγέλοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο «απροχώρητο» με τις εφημερίες να διεξάγονται χωρίς ειδικευόμενους, πολλές οργανικές θέσεις να παραμένουν κενές και τους ασθενείς να μην λαμβάνουν την περίθαλψη που χρειάζονται.  

Συγκεκριμένα η σχετική επιστολή τους, η οποία παρατίθεται συντακτικά και ορθογραφικά αυτούσια, προς το υπουργείο Υγείας και τους υπόλοιπους φορείς αναφέρει: 

«Οι Παθολόγοι του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Εργαζόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι τρεις παθολογικές κλινικές έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης. 

Σήμερα 22/09/2022, σε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η απάντηση που πήραμε ήταν η πλήρης αποποίηση των ευθυνών και η μετάθεση τους στους διευθυντές των κλινικών. Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι για το φόρτο εργασίας την ευθύνη την έχουν και οι ασθενείς που προτιμούν το νοσοκομείου μας. 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν επαρκούμε πια ούτε για να καλύψουμε στο ελάχιστο το πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης. Για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός να εφημερεύσει καθώς όλοι έχουν φτάσει στο πλαφόν τους. 

Η κατάσταση βέβαια δεν δημιουργήθηκε εν μια νυκτί. Μήνες ολόκληρους βλέπουμε την ειδικότητα της Παθολογίας να ρημάζει στο νοσοκομείο μας. Οι παθολογικές κλινικές παλεύουν να κρατηθούν όρθιες βασισμένες στο φιλότιμο μας και τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία κάνουμε. Ρεπό ούτε για δείγμα, χρωστούμενες άδειες από ετών, πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ιατρούς ανύπαρκτο, καθημερινή υπερεργασία, ενώ το αίσχος των ράντζων καλά κρατεί. 

Εδώ και μήνες έχουμε προειδοποιήσει τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους: τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Ζωγράφο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκλεγμένο στο Δ.Σ. εργαζομένων, την κα Παγώνη πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και του επιστημονικού συμβουλίου, για το πού οδεύει η κατάσταση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η εκκωφαντική απάντηση που έδωσαν. Έχουμε τοποθετηθεί πως η λογική των μπαλωμάτων και των μετακινήσεων έναντι των προσλήψεων δεν προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα. 

Αρνούμαστε και σταματάμε να δουλεύουμε με καθεστώς υπερεφημέρευσης και επισφαλών εφημεριών, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς άδειες-ρεπό και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και η δική μας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

1)Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

2)Μονιμοποίηση των Επικουρικών Ιατρών 

3)Άμεσα να τοποθετηθούν ειδικευόμενοι που βρίσκονται στη λίστα αναμονής

4)Αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευομένων τουλάχιστον σε 51 θέσεις 5)Πρόγραμμα εκπαίδευσης 

6)Να δοθούν όλες οι οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό 

7) Αυξήσεις στους μισθούς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο