Τελευταία Νέα

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022 έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν μπροστά από την είσοδο ομάδα εργαζομένων που απεργεί αλλά και πλήθος υποστηρικτών τους. Κατά την αστυνομική επέμβαση έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των διαδηλωτών να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. 

Οι απεργοί ζητούν την επαναπρόσληψη 15 απολυμένων συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, από τις αρχές του μήνα, εμπόδιζαν την είσοδο σε εργαζόμενους που προσέρχονταν κανονικά στην εργασία τους. 

Πριν από είκοσι ημέρες η απεργία κρίθηκε παράνομη. Σήμερα η Αστυνομία έλαβε εισαγγελική εντολή να απομακρύνει τους απεργούς μπροστά από την είσοδο της οινοποιίας. 

To Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της εισαγγελικής απόφασης και της αστυνομικής επέμβασης και καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την αστυνομική δύναμη. Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.  

Από την πλευρά της η εταιρεία τονίζει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της οινοποιίας επιθυμεί να εργαστεί και προσθέτει ότι «οι συνδικαλιστές του Σωματείου αποκρύπτουν ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου 2022, οπότε και έληξε η ισχύς της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με πρωτοβουλία της Διοίκησης έγιναν διαπραγματεύσεις με το Σωματείο των εργαζομένων προκειμένου να υπογραφεί νέα ΣΣΕ, που θα διασφάλιζε όλες τις παροχές και τις απολαβές που είχαν οι εργαζόμενοι και με την προηγούμενη ΣΣΕ, ωστόσο θα απέκλειε τους ανορθολογισμούς και τα προκλητικά προνόμια εξαιτίας των οποίων περιήλθε η επιχείρηση στην πρότερη ζημιογόνο κατάσταση της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο