Τελευταία Νέα

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός και η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή επισκέφθηκαν σήμερα, Μεγ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του ιδρύματος Δημήτρη Καρατσίκη.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη της δράσης στήριξης των 8 Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.908.370,5 €, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020. Δράση, η οποία υλοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

 

Συγκεκριμένα, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου χρηματοδοτήθηκε με 716.828 €. Ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και παρέλαβε ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού εξοπλισμού.

 

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτροκαρδιογράφοι, απινιδωτές, συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, φορητοί αναπνευστήρες, τροχήλατα monitors παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, φορητοί υπερηχοτομογράφοι, αναισθησιολογικό μηχάνημα, αρθροσκοπικός πύργος, ρεζετοσκόπιο, πύργος ενδοσκοπήσεων, σύστημα λιθοτριψίας, σύγχρονες νοσοκομειακές κλίνες, φορεία και χειρουργικά εργαλεία.

 

Με αφορμή την υλοποίηση της δράσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στον Άνθρωπο και την Υγεία. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλάβαμε δαπάνες ύψους 10 εκατ. ευρώ, για να ενισχύσουμε τα Νοσοκομεία μας με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ιατρικό εξοπλισμό και το κάναμε με ταχύτατες διαδικασίες ένταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο