Τελευταία Νέα

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς το βράδυ της Παρασκευής το “παρών” έδωσαν το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, οι γιατροί του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, πλήθος σωματείων και συλλόγων  και οι αγρότες του μπλόκου του Αϊ Γιάννη. Στα αιτήματα του συλλαλητηρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν:

 

  • Στελέχωση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και των Δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία – Πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων
  • Ελάφρυνση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων από τις ΔΕΚΟ.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Ενταση επικράτησε όταν οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν στον εκπρόσωπο των υπό αναστολή υγειονομικών να μιλήσει. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ…

Είμαστε υγειονομικοί σε αναστολή των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας , από 1 Σεπτέμβρη.
Ύστερα από πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς ,στις 18/02/2022 και ώρα 18.00 , παραβρεθήκαμε στο συλλαλητήριο , για να ακουστεί και η δική μας φωνή, όπως μας είχαν υποσχεθεί. Δυστυχώς η φωνή μας φιμώθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς και δεν μας επέτρεψαν να ακουστούμε , επειδή δεν είμαστε εκλεγμένος σύλλογος όπως μας ανακοίνωσαν εκ των υστέρων. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δικούς τους αγώνες. Εμείς θα κερδίσουμε μόνοι μας , όπως ήμασταν από την αρχή. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους από Λαμία και Θήβα , καθώς και τους εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες που ήρθαν να μας στηρίξουν. Ακολουθεί το κείμενο που θα εκφωνούσαμε.
Με αίσθημα ευθύνης και με πρόσταγμα συνείδησης και ηθικής, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτου θέσης και ηλικίας, γονείς, επιστήμονες, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, νομικοί, σώματα ασφαλείας, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καλούνται να αντιληφθούν ότι :
-Υποχρεωτικότητα σημαίνει ξεκάθαρα κατάργηση της ελευθερίας. Η ελευθερία είναι ένα αγαθό που αν δεν το προστατεύεις το χάνεις.
-Μέχρι χθες ήμασταν ήρωες , σήμερα ήμαστε επικίνδυνοι και ανεύθυνοι από το ίδιο το κράτος. Οι χειροκροτητές μας έγιναν τιμωροί. Με ποια λογική από ήρωες γίναμε αρνητές ¬;
-Αναστολή των υγειονομικών ισοδυναμεί με αναστολή της ασφάλειας, της ήδη υποστελεχωμένης δημόσιας υγείας, που πάει πρόσω ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση.
-Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσφορά μας στην υγεία, όπως κάναμε μια ζωή, πάντα ως κλάδος εργαζομένων υπό αντίξοες συνθήκες και δεν κάναμε ποτέ πίσω.
Αναρωτιέστε γιατί στο εκβιαστικό δίλημμα επιλέγουμε την αναστολή και όχι το ψωμί των παιδιών μας; Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς πάντως ως λειτουργοί της υγείας, θυσιάσαμε και θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό της αλήθειας , του δικαίου και της λογικής.
Στις 31 Μαρτίου χιλιάδες υγειονομικοί κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο, με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού υγείας. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Η υγεία του λαού δεν χτίζεται με περικοπές και απολύσεις. Θα μας βρουν απέναντί τους .Καλούμε όλους τους βουλευτές και άρχοντες του νομού μας , να πάρουν θέση. Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και 6 μήνες, βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής από τα καθήκοντα μας άνευ απολαβών και εκτός του γεγονότος της μη πληρωμής μας , μας επιβλήθηκε και πρόστιμο επειδή βγήκαμε σε αναστολή.
«Όποιο έγκλημα κι αν κάνεις , δικαιούσαι τροφή, εκτός κι αν είσαι υγειονομικός σε αναστολή» . Εμάς μας καταδίκασαν να μην παίρνουμε ούτε 1 ευρώ. Ποιο είναι το αδίκημα που έχουμε κάνει ;
Επίσης θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στον μεγάλο αριθμό θετικών εμβολιασμένων συναδέλφων υγειονομικών , στο νοσοκομείο Λιβαδειάς κατά την περίοδο των γιορτών της Πρωτοχρονιάς , που είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική αποδυνάμωση του τμήματος της Παθολογικής κλινικής.
Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην αφιλοκερδή προσφορά μας για βοήθεια όσο χρειαζόταν, για να βγουν οι βάρδιες ,των ήδη εξαντλημένων συναδέλφων μας, που φυσικά δεν έγινε δεκτή. Όμως όλα αυτά είναι γνωστά.
Όλους εσάς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου , που ψηφίσατε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών , σας θεωρούμε απολύτως υπεύθυνους για την απώλεια εργασίας 7.000 υγειονομικών. Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν αντιλαμβάνεστε τι ψηφίσατε, απλά εκτελέσατε εντολές άνωθεν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους έλληνες συμπολίτες σας, σας υπενθυμίζουμε ότι :
Η υποχρέωση με ένα υπό δοκιμή εμβόλιο, καταστρατηγεί τα εξής:
1. Όρκο του Ιπποκράτη
2. Κώδικα της Νυρεμβέργης
3. Σύμβαση του Οβιέδο
4. Αποφάσεις της διεθνούς Αμνηστίας
5. Άρθρο 2 του Συντάγματος
6. Άρθρο 3 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.
7. Πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μη υποχρεωτικότητα
Έχει αποδειχτεί περίτρανα πια με έρευνες , ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και νοσούν και μεταδίδουν. Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη σας, καθώς και το γεγονός ότι τα μέτρα και η υποχρεωτικότητα καταργούνται σε πολλές χώρες ευρωπαϊκές και μη , περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας , ώστε να αποκατασταθεί η πασιφανής αδικία και η επιστροφή των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Όταν λοιπόν στις αμέσως επόμενες εκλογές , θα περιφέρεστε στο νομό , διεκδικώντας τις ψήφους μας, εμείς θα είμαστε εκεί να σας θυμίζουμε τις πράξεις σας. Όπως οι αναστολές επιδόθηκαν προσωπικά σε καθέναν από εμάς , με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και η πολιτική καταπόντιση στον καθέναν από εσάς , που τάχθηκε με αντιδημοκρατικούς νόμους. Θα σας ευχηθούμε καλή φώτιση και καλή αντάμωση στους προεκλογικούς σας αγώνες.
Έτσι λοιπόν αδιαπραγμάτευτα απαιτούμε :
-Την ασφάλεια και την ελευθερία στην υγεία και στην κοινωνία.
-Απαιτούμε να λήξουν τώρα οι αναστολές των υγειονομικών. Καμία σκέψη για απολύσεις.
-Απαιτούμε να καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους γονείς και τους παππούδες μας.
Τέλος οι υγειονομικοί σε αναστολή , δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στους εκπαιδευτικούς και στους αγρότες.
Όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την ελευθερία μας πίσω.
Καλή επιτυχία στους αγώνες μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο