Τελευταία Νέα

Ένας μοναχικός λύκος κόβει βόλτες ανάμεσα σε σπίτια του Διστόμου προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Δεν κατέβηκε απλά σε χαμηλότερο υψόμετρο, μπήκε κυριολεκτικά μέσα στην κωμόπολη. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη λύκου στην περιοχή, μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Ένα απίστευτο περιστατικό είχαν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες του Διστόμου, όταν αντίκρισαν το άγριο ζώο να περιφέρεται γύρω από τα σπίτια τους. Ο μοναχικός λύκος, ο οποίος μάλλον αποκόπηκε από την αγέλη του, βρέθηκε να κόβει βόλτες μέσα στις γειτονιές ψάχνοντας για τροφή. Ένας περαστικός που έτυχε να περνάει από το σημείο βιντεοσκόπησε το ζώο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο της επανεμφάνισης των λύκων ακόμα και κοντά στα σπίτια δεν πρέπει να τρομάζει, ωστόσο δεν πρέπει κανείς να μένει αδρανής.

Πώς μπορούμε να απωθήσουμε έναν λύκο

Με παλαμάκια, ή πετώντας ξύλα και πέτρες μπορούμε να τον απωθήσουμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον πλησιάσουμε. Επίσης κατά την επίσκεψή μας κοντά σε δρυμούς δεν πρέπει να έχουμε μαζί τα κατοικίδιά μας. «Κανένας λύκος -πλην ορισμένων σπάνιων εξαιρέσεων που το ζώο έχει λύσσα- δεν πρόκειται να επιτεθεί σε άνθρωπο», συμπληρώνουν οι ειδικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο