Τελευταία Νέα

Την έκκληση να σταματήσουν οι δήμοι να στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις πυρόπληκτες περιοχές διότι υπάρχει δύσκολα πια διαχειρίσιμο πλεόνασμα έκαναν οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου. Οι δήμοι δεν χρειάζονται μακαρόνια και νερά αλλά ζωοτροφές, κάδους, γεννήτριες και προσωπικό.

Για αυτό ακριβώς άλλωστε η ΚΕΔΕ άνοιξε την ειδική πλατφόρμα πολύ προνοητικά για τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/   για να δηλώνουν εκείνοι τι ακριβώς χρειάζονται.

Δυστυχώς είτε διότι όλο το προσωπικό των δήμων που καίγονται βρίσκεται στις φωτιές είτε διότι είναι επί ποδός για την άμεση αποκατάσταση των χώρων και των υποδομών, η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι πολύ μικρή αλλά με την παρακίνηση των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ αναμένεται να μπουν να συμπληρώσουν τις ανάγκες τους.

Πάντως, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ειδικά το διάστημα που κινητοποιείται ο κόσμος παρουσιάζεται πληθώρα προσφορών σε κάποια ήδη και απόλυτη έλλειψη σε άλλα. Για αυτό και ήταν κορυφαία στιγμή της ΚΕΔΕ το άνοιγμα της πλατφόρμας, έτσι ώστε οι δήμοι οι ίδιοι που επλήγησαν να μπορούν να καθοδηγήσουν την προσφορά.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τα εξής:

ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

• ΔΗΜΟΣ Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΕΙΔΗ: containers για την στέγαση οικογενειών- 200 στρώματα

• ΔΗΜΟΣ Ανατολικής Μάνης

ΕΙΔΗ: 1. Ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα, μικρά (4000 αιγοπρόβατα) – μεγάλα ( βοοειδή 200)
2. Ζωοτροφές για αδέσποτα ζώα συντροφιάς  (περίπου 300)
3. 4 containers  (τα 2 μονωμένα εφόσον υπάρχει δυνατότητα)
4. 2 Γεννήτριες 120 KWA
5. Μάσκες προστασίας (FPP2) για τους καπνούς και γυαλιά
6. 100 μάνικες πυρόσβεσης 1 ίντσας και αυλούς πυρόσβεσης

• ΔΗΜΟΣ Οιχαλίας

Ανάγκες για ζωοτροφές 2500 ζώων (αιγοπροβάτων)

Να σημειώσουμε όπως αναφέρθηκε ότι ο δήμαρχος Μαραθώνος ακόμη πετάει είδη πρώτης ανάγκης από την προσφορά που δημιουργήθηκε μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

πηγή: myota.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο