Τελευταία Νέα

 

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε διαδικτυακή συνέντευξη για το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ σημείωσε ότι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου αρχίζουν για τα ΓΕΛ οι Πανελλήνιες 2021 και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Ο βαθμός των μαθητών θα προκύψει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β΄τετραμήνου.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε παράταση της σχολικής χρονιάς ως εξής:
– Για νηπιαγωγεία κι δημοτικά έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου
– Για γυμνάσια και λύκεια έως και τις 11 Ιουνίου

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Επιπλέον, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, όπως στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για την ημερομηνία ανοίγματος, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί άμεσα.

Σε ερώτηση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη «γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τον υποψήφιο φοιτητή, τον συμφοιτητή τους και τους Έλληνες φορολογούμενους». Από φέτος, θα εφαρμοστεί και το μέτρο του παράλληλου μηχανογραφικού, τόσο μέσω Πανελληνίων, όσο και με απολυτήριο Λυκείου για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα, τόνισε και πάλι η κα Κεραμέως.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στα Δημόσια ΙΕΚ και γενικότερα σε όλες τις βαθμίδες που παραμένουν κλειστές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο αλλά θα συζητηθούν και πάλι με την Επιτροπή των Ειδικών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο