Τελευταία Νέα

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους-συντονιστές του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αργιθέας και Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου Ανδρέας Στεργίου, ο  συντονιστής του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια Γεώργιος Χαρίσης, ο συντονιστής του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου Χρήστος Γκρέκος, ο συντονιστής του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Κων/νος Αντωνόπουλος, η επιστημονική υπεύθυνη του Δικτύου Έλενα Μουρελάτου και ο Δ/ντης του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλειος Τσιτσιρίγκος.

Οι συντονιστές των Δικτύων ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων για τη δράση τους, τις συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των Δικτύων για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου τους και για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Επίσης, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι σύντομα θα καταθέσουν πρόταση στην ΚΕΔΕ για τη δημιουργία ενός Β’θμιου Οργάνου Δικτύων, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα Δίκτυα με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου τους.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων με το Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς διαμέσου αυτής θεωρεί ότι θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπλασης του ποταμού Έρκυνα, ενώ συμφώνησε και ο ίδιος για τη διεύρυνση των συνεργασιών τόσο μεταξύ των δικτύων όσο και  με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τέλος, συζήτησαν για την προοπτική τον Οκτώβριο να πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια και διημερίδα με θέμα την ανάδειξη των πόλεων με ποτάμια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο