Τελευταία Νέα

Ερευνητές στην Φλόριντα υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί με τρόπο που γίνεται ευκολότερη η μετάδοση στα ανθρώπινα κύτταρα, μεταδίδει το CNN.

Παραδέχονται ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για το εάν αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά ένας ερευνητής που δεν εμπλέκεται με την συγκεκριμένη μελέτη υποστηρίζει ότι είναι πιθανό αυτή η αλλαγή να εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα σε Λατινική Αμερική και ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια μετάλλαξη που ανησυχούσε τους επιστήμονες για εβδομάδες, γράφει το CNN. «Οι ιοί με αυτή τη μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτικοί από τους προηγούμενους», υποστηρίζουν ερευνητές στο Scripps Research Institute.

Μόλις αυτή την εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξε ότι οι μεταλλάξεις που έχουν καταγραφεί στον κορωνοϊό δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, καθώς και ότι δεν έχουν κάνει ευκολότερη τη μετάδοση ή τη σοβαρότητα με την οποία μπορεί να ασθενήσει κάποιος.

Ωστόσο οι αμερικανοί ερευνητές βλέπουν αλλαγές. «Είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αλλάξει, αλλάζει και μάλιστα υπέρ του και κατά ημών», δήλωσε ένας εξ’ αυτών στο CNN. «Εχει κάνει ‘καλή δουλειά’ στο να προσαρμόζεται στην ανθρώπινη φύση».

Η μετάλλαξη που είναι υπό διερεύνηση φαίνεται πως επιτρέπει στον ιό να προσκολληθεί ευκολότερα στα ανθρώπινα κύτταρα αλλά και να μπει σε αυτά.

euro2day.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο