Τελευταία Νέα

Default Placeholder

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τέσσερις συμβασιούχοι του δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού που, όπως καταγγέλλει, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», στάλθηκαν να καθαρίσουν παρτέρια που είχαν ψεκαστεί με επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο, χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και προστασίας. Μάλιστα, ο Σύλλογος ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας της Χαλκίδας να επιβάλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους του δήμου, τονίζοντας ότι «η ζωή των εργαζομένων είναι σημαντική για να την βάζουν κάποιοι στην ίδια ζυγαριά με… αγριόχορτα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του Δήμου Ιστιαίας, η οποία έστειλε 4 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο με δηλητηρίαση από επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο για αγριόχορτα.

Οι συνάδελφοί μας, εργάτες στην ειδικότητα, με συμβάσεις στο Δήμο Ιστιαίας, έλαβαν την εντολή να καθαρίσουν δίχως τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας, παρτέρια τα οποία είχαν ψεκαστεί την προηγούμενη ημέρα με δηλητήριο που θα ξέραινε άγρια χόρτα.

Καλούμε την αρμόδια υπηρεσία του ΚΕΠΕΚ Χαλκίδας, όπως και τις αστυνομικές αρχές να διενεργήσουν άμεσα τους απαιτούμενους ελέγχους και να προβούν σε όλες τις ενέργειες για την απόδοση ευθυνών και κυρώσεων. Η ζωή των εργαζομένων είναι σημαντική για να την βάζουν κάποιοι στην ίδια ζυγαριά με… αγριόχορτα.

Δήμαρχος: Μόνο μία υπάλληλος εμφάνισε ζαλάδες -Έχω παράσχει ΜΑΠ σε όλους

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ιστιαίας -Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά ο οποίος υποστήριξε ότι «πράγματι τρεις γυναίκες υπάλληλοι (μία μόνιμη και δύο συμβασιούχους), χθες πήγαν να κόψουν χόρτα στην Ιστιαία δίπλα σε ένα περιφραγμένο χωράφι, και μία από αυτές εμφάνισε ζαλάδες και τάση για έμετο. Αμέσως την μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας, και μετά από βραχεία νοσηλεία επέστρεψε σπίτι της», πρόσθεσε. «Την επόμενη, ωστόσο, ημέρα ένιωσε ξανά ζαλάδες και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου της έγιναν όλες μέχρι και αξονική τομογραφία και μετά από λίγες ώρες, καθώς βρέθηκε ότι είναι δεν είχε κάτι, οι γιατροί της έδωσαν το ελεύθερο να φύγει από το Νοσοκομείο. Είμαι και ο ίδιος γιατρός και μου εξήγησαν ότι δεν βρήκαν κάτι», προσθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο