Τελευταία Νέα

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Θήβας συμμετείχαν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήβας σε συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, την Τρίτη 7 Απριλίου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία. 

Στην κινητοποίηση τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Λεμπέση, η εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας Μ. Μανιατάκου και το μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας Γ. Καβάλος.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά της πανδημίας με αυταπάρνηση και πρωτοβουλία.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία ενός πλήρως στελεχωμένου κι εξοπλισμένου Νοσοκομείου, με τις αντίστοιχες υποδομές της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, υπόθεση που αποτελεί κατεξοχήν κρατική και κυβερνητική ευθύνη.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση με τις θέσεις του για την κατάσταση.

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η αναγκαία ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται στην αντίστοιχη κρατική ευθύνη για κάλυψη όλων των κενών του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, για επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών και για τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Όπως επισημάνθηκε, “δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη μία να δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους (μεταξύ αυτών και της ιδιωτικής υγείας) και από την άλλη να καλύπτει τα τεράστια κενά προσωπικού με ελάχιστους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, να χορηγεί μέσα προστασίας με το σταγονόμετρο, ή να αντικαθιστά την υποχρέωσή της με μπαλώματα από χορηγίες και δωρεές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο