Τελευταία Νέα

Κορυφώνεται η αγωνία στη Λιβαδειά για την εξάπλωση του κορωνοϊού, που πλέον έχει περάσει στον δεύτερο κύκλο του σε ολόκληρη τη χώρα.

Δύο ύποπτα περιστατικά εξετάστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο της πόλης και εκ πρώτης όψεως -και πάντα υπό την αίρεση της τεράστιας πίεσης, η οποία ασκείται στο σύστημα Υγείας- δεν φαίνεται να προκύπτει ανησυχία.

Το ένα αφορά νεαρή εργαζόμενη γυναίκα που προσήλθε με τα γνωστά συμπτώματα και που ακόμα αναμένεται απάντηση για το αν θα γίνει δειγματοληψία και λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος. Η δεύτερη περίπτωση αφορά άντρα μεταξύ 40-50 ετών εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα.

UPD: Η νεαρή κυρία υπεβλήθη τελικά στο τεστ και είναι σε αναμονή του αποτελέσματος. 

Ο συγκεκριμένος εμφανίζει μεγάλη συννοσηρότητα, καθώς λαμβάνει φάρμακα για άλλες ασθένειες και είναι ανοσοκατεσταλμένος, ωστόσο δεν εμφάνισε πυρετό και τελικά αναγνωρίστηκε ως γριπώδης συνδρομή η περίπτωσή του. Δεν υπεβλήθη λοιπόν σε δειγματοληψία και λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος και παραπέμφθηκε από τους γιατρούς σε καραντίνα στο σπίτι του για 14 μέρες, όπως συστήνεται από όλους τους Οργανισμούς Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβαρυντικό στοιχείο αποτελούσε το γεγονός ότι η σύζυγός του είχε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό, όμως σύμφωνα με δική του δήλωση λόγω της φύσης της εργασίας του δεν είχε μαζί της την παραμικρή επαφή.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Λιβαδειά προς το παρόν. Από την πλευρά μας επισημαίνουμε ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα σχετικά με τις γραμμές 210 5212504, αλλά και στο 1135 όπου υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής, που δυσκολεύει το έργο των ιατρών και επιτείνει την αγωνία των ασθενών.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι τέτοια μικροπροβλήματα θα έπρεπε να επιλύονται εν τη γενέσει τους και δεν αντιλαμβανόμαστε ποιες αιτίες δεν επιτρέπουν τον σχεδιασμό μιας απρόσκοπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας του κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ ή άλλου φορέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο