Τελευταία Νέα

Πληθαίνουν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 14, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα να ανέρχεται στα 45.

Τα νέα κρούσματα προέκυψαν κατά τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου της ταξιδιωτικής ομάδας που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.  Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν 11 νέα περιστατικά και 3 επαφές τους, με ήπια ή ελάχιστη συμπτωματολογία.

Σε ό,τι αφορά τον 66χρονο που νοσηλεύεται από στο Νοσοκομείο του Ρίου η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και έχει διασωληνωθεί.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι ο ιός είναι πολύ εύκολο να περάσει α σύνορα και διαδίδεται, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή διασποράς της νόσου στην ευρύτερη κοινωνία και μετάδοσης εκτός των γνωστών πηγών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους 3 πληττόμενους νομούς της χώρας: Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ενώ αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Παράλληλα, παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα και η διασπορά στην κοινότητα θεωρείτο αναμενόμενη από τους λοιμωξιολόγους, καθώς όπως έχει φανεί ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στη χώρα μας. Δεδομένου δε πως σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικός ή παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ή τα συμπτώματα αργούν να εμφανιστούν, η μετάδοση γίνεται πιο γρήγορα.

Επιμένουν στα μέτρα υγιεινής

Οι ειδικοί, δεδομένου πως ο ιός μεταδίδεται εύκολα, επιμένουν στην τήρηση των μέτρων υγιεινής, με βασικότερο το συχνό πλύσιμο των χεριών. Οι άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά, μεταβολικά, ανοσοκατασταλμένοι, απειλούνται από τα ήπια ή και ανύπαρκτα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το 80% εκείνων που νοσούν και εκεί θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή.

Επιπλέον έχει αποφασιστεί στην επόμενη φάση η εργαστηριακή ανίχνευση θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά και δειγματοληπτικά. Εκτιμάται πως ένα 10-15% του πληθυσμού θα νοσήσει τελικά, ακόμη κι αν δεν παρουσιάσει συμπτώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο