Τελευταία Νέα

Η 9η συνάντηση της Τροφωνίου Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 (18:00 – 21:00), στην Αίθουσα  Θολωτού του Δήμου Λεβαδέων. Η Βασιλική Αλαφογιάννη  θα παρουσιάσει το θέμα “Ογχηστός, Κάστρο Γλα, Κώπες, Ασπληδώνα, Όλμωνες, Κυρτώνη,  Υηττός”, η Βενετία Κατσιφή-Ζώτα “Η Αλίαρτος στο χθες και στο σήμερα”, η Ιωάννα Μαστραντώνη θα μιλήσει για την “Προϊστορική κατοίκηση των σπηλαίων της Κωπαΐδας από τον  Άνθρωπο” και ο Γιώργος Κωτσαδάμ για τη “Μάχη της Πέτρας”.

Παράλληλα και με αφορμή το κλείσιμο της θεματικής ενότητας «Κωπαΐδα: φυσικό και ανθρωπογενές σύστημα», η Ακαδημία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Μαρτίου επίσκεψη στην Αλίαρτο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της αγγλικής εταιρείας «Lake Copais Co» που ολοκλήρωσε την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, στα βιομηχανικά κτίρια, τις κατοικίες, τα κτήρια υπηρεσιών, τις αποθήκες, τους  στάβλους και στους Κήπους της Αλιάρτου. Την ξενάγηση θα αναλάβει ο Αντώνης Μαζαράκης, δημιουργός του φωτογραφικού λευκώματος “Κωπαΐδα: Το σήμερα του παρελθόντος”.

Ώρα αναχώρησης: 9.00 π.μ.
Ώρα επιστροφής: περίπου 14.00
Αναχώρηση: από το Ζάππειο.
Τιμή εισιτηρίου: θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, περίπου 3-4  ευρώ ανά άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο  laikopanep@gmail.com  με email ή τηλεφωνικά στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο