Τελευταία Νέα

Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Λεβαδέων Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Επαρχίας Λιβαδειάς «Νέα Εστίαση» πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αθανάσιος Καλογριάς, τα μέλη του σωματείου έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη διευθέτηση του τρόπου κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, ειδικά μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, το ενδεχόμενο μείωσης των τελών ύδρευσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και την ανάγκη τοποθέτησης περισσότερων κάδων απορριμμάτων.  Επίσης, έθεσαν υπόψη του δημάρχου την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν την άνοιξη φεστιβάλ εστίασης στη Λιβαδειά, ενώ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεσμεύτηκαν ότι θα προσφέρουν τη στήριξή τους σε άτομα που έχουν οικονομική ανάγκη διαμέσου των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων, από την πλευρά του, τους ενημέρωσε ότι σχεδιάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του θέματος των τραπεζοκαθισμάτων και την τοποθέτηση μη σταθερών εγκαταστάσεων χώρων καπνιζόντων, εντός των νομίμων ορίων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με συγκεκριμένες προδιαγραφές, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του κανονισμού που θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση και την ψήφισή της στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι αυστηρή.  Επίσης, για τη μείωση των τελών ύδρευσης υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την καθιέρωση μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να είναι συνεπείς ως προς την εξόφληση των οφειλών τους στον Δήμο. Σχετικά με την καθαριότητα επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου πρέπει να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κατάλληλους κάδους με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η παράνομη κατάληψη οδοστρωμάτων, ο έλεγχος της στάθμευσης οχημάτων και η διαμόρφωση των εισόδων της πόλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο