Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Λιβαδειά,  1 Απριλίου 2019

Αγαπητέ Γιάννη,

Κραταιοί πυλώνες της διαφθοράς -σύμφωνα με όλες τις έρευνες- οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό είναι φυσικό να σου γεννούν υποψίες με την όψιμη σε μαζική κλίμακα επιχορήγηση πολιτιστικών δράσεων. Σκέφτεσαι σωστά το γιατί μετά από 15 χρόνια στα κοινά θυμήθηκαν τις πνευματικές αναζητήσεις του πολίτη; Θα σου πω εγώ. Διότι υπάρχει μάσα Γιάννη μου.

ΑΓΕΝΕΙΑ

Με την πολιτιστική επέλαση των αστοιχείωτων  αναδεικνύεται η διαχρονικότητα της ρήσης που ορίζει την αγένεια ως την προσπάθεια των χαμηλού επιπέδου ατόμων να παραστήσουν τους σπουδαίους.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων με έναν ρυθμό καταιγιστικό αλλά σε καμία περίπτωση συναρπαστικό. Δεν υπάρχει έμπνευση, δεν υπάρχει ανατροπή, δεν υπάρχει οξυγόνο. Ο βάλτος μοιάζει ανίκητος. Αλλά είναι; Οχι δεν είναι. Υπάρχει ένα μικρό χωριό που αντιστέκεται.

ΚΥΡΙΑΚΙ

Πλήγμα για τον συνδυασμό της Δυναμικής Συνεργασίας στην όμορφη κωμόπολη. Ο μπατζανάκης αφού έκανε μια βόλτα από άλλο ψηφοδέλτιο κατέληξε σε άλλο.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Ας αποφύγουν στη Συμφωνία Προοπτικής τις ιστορικές αναρτήσεις στο Φέισμπουκ. Οπως εκείνη που αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Δηλιγιάννη αναμασώντας ιστορικές απόψεις από τα Λιντλ. Απαιτείται βαθιά γνώση των τοπικών συνθηκών και της παγκόσμιας πραγματικότητας για να αποφανθεί κάποιος για τέτοιας σημασίας ζητήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις η “αποκάλυψη” πως τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία που ο ίδιος κήρυξε και ένα χρόνο πριν από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 οι Τούρκοι πενθούσαν για τον θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη δεν ξέρω αν είναι προς τιμή του. Ας αποφύγουν αυτές τις προσεγγίσεις οι υποψήφιοι γενικώς.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ας τις αποφύγουν με το ίδιο τρόπο που ο Ταγκαλέγκας αποφεύγει να πει ονόματα στην ενδιαφέρουσα αποστροφή άλλης ανάρτησής του όπου εξηγεί ότι αυτά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε αντιπολίτευση στον Δήμο Λεβαδέων. Ποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους; Πάω στοίχημα ότι ο Γιάννης δεν θα πει. Γιατί θέλει τόλμη η αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Είναι γεγονός ότι η πολιτική βρίσκεται πια ολοκληρωτικά έξω από την αίθουσα. Το ζήτημα των βυθιζόμενων κάδων (που πρώτα εδώ διάβασες φίλε μου) δεν είναι τίποτα μπροστά στο θέμα των βυθιζόμενων ποσοστών. Αυτό είναι που καίει. Διότι οι κάδοι ξαναγίνονται νόμιμοι ή όχι. Αλλά ψηφοφόροι που φεύγουν δεν ξαναγυρίζουν αυτή τη δόση τουλάχιστον.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Φυσικά και θα φωτογραφήσω τα πρώτα εργοτάξια που θα εγκατασταθούν, φίλε. Γιατί θα εγκατασταθούν μαθαίνω όπως οι μπουλντόζες στον Ζαγαρά.

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Είναι συγκινητικό Γιάννη μου να έχεις αναγνώστες που διαβάζουν και ξεψαχνίζουν τα κείμενά σου, που μπαίνουν και ξαναμπαίνουν στη σελίδα σου και εντοπίζουν τις παραμικρότερες αλλαγές. Οχι από ρουφιανιλίκι αλλά από ενδιαφέρον. Οπως ο Κώστας ο Τζίκρας  (Καλά πόσες φορές μπαίνει; Τι άγχος είναι αυτό;) που είδε το λάθος όνομα που του απέδωσα και τον έκανα για λίγη ώρα Τσίκρα. Αλλά δεν γνωρίζει ότι όσο πιο ασήμαντος είσαι τόσο πιο πιθανό είναι να ξεχνούν οι άλλοι το όνομά σου; Και καλά δεν το ξέρει αυτό, το στοιχειώδες άλλωστε. Δεν υποψιάζεται έστω ότι από τις 27 Μαΐου θα αλλάξει ο ίδιος το όνομά του από Τζίκρας στο πιο παραστατικό Πίκρας;

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Ο Κώστας ο Τζίκρας λοιπόν aka Λαμογιόπουλος συνεχίζει, Γιάννη μου, τη μακρόσυρτη αναφορά στα Γράμματα με τη χαρακτηριστική του φθονερού σκυφτού ανθρώπου την εμπάθεια και τα άσφαιρα υπονοούμενα ενός κάποιου που μασάει, και δεν ξέρω αν είναι μόνο τα λόγια του. Ομως οφείλει και κάποιες απαντήσεις.

  1. Ασπάζεται όντως τις απόψεις του Αποστόλου Παύλου πολλές από τις οποίες έχουν κατηγορηθεί ως μισογυνικές; Συμφωνεί με τις Προς Κορινθίους (ή Εφεσίους δεν θυμάμαι) εκεί που λέει το σχετικό με την περίπτωση: “Πράγματι δε ο άνδρας είναι υπεροχότερος από την γυναίκα, διότι δεν έγινε ο άνδρας από την γυναίκα, αλλ’ η γυναίκα έγινεν από τον άνδρα. Και επί πλέον δεν εκτίσθη ο άνδρας διά να βοηθή την γυναίκα,αλλ’ η γυναίκα επλάσθη προς χάριν και βοήθειαν του ανδρός”; Πρέπει να απαντήσει στους πολίτες της Λιβαδειάς ο Κώστας ο Τζίκρας διότι όταν σύντομα αποκαλυφθεί το όνομά του θα πρέπει μετά και να απολογηθεί.
  2. Γιατί αποκρύπτει πώς βγάζουν λεφτά από τα site και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς οι διάφοροι ρεπόρτερ; Γιατί δεν λέει καθαρά ότι τα παίρνουν από τον εκάστοτε δήμαρχο; Και γιατί δεν ομολογεί πως πήζει επειδή στη Βοιωτία, τουλάχιστον το μεγαλύτερο site δεν το κάνει αυτό; Ξυδάκι… Θα του περάσει.
  3. Γιατί αποκρύπτει ότι υπάρχουν εκδόσεις που στοιχίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο καταχρεωμένων δήμων σε μια χρεοκοπημένη χώρα;
  4. Δεν έχει καταλάβει, Γιάννη μου, ότι όλες οι απόπειρες συκοφαντίας και φίμωσης έχουν αποτύχει γιατί εδώ υπάρχει ήθος και γνώση, ανεξαρτησία και αμεροληψία; Και καλά, ας πούμε ότι δεν ήξερε.  Δεν ρώταγε τα προηγούμενα λαμόγια που πέρασαν στην πολιτική ανυπαρξία κάνοντας τα ίδια λάθη;
  5. Γιατί αποκρύπτει από τους πολίτες της Λιβαδειάς πώς οι στιγμές της δημοσιογραφικής διαύγειας του viotiaplus.gr στοιχειώνουν τους εφιάλτες των αφεντικών του; Δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε καταλάβει;

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ2

Εκείνο που σωστά έχει καταλάβει ο Κώστας ο Τζίκρας -και όσο κι αν το αποκρύπτει από τους σκεπτόμενους πολίτες της Λιβαδειάς φωνάζει μέσα από τα απελπισμένα κείμενά του- είναι πώς η μόνη πραγματική αντιπολίτευση παράγεται εδώ, στο viotiaplus.gr. Αυτό  τον εξαγριώνει.  Γιατί είναι αντιπολίτευση επί της ουσίας. Επί της λαμογιάς της ίδιας και των σάπιων φορέων της. Γιατί περιλαμβάνει πλήρη έλεγχο του Δήμου Λεβαδέων σε βάθος 30ετίας. Γιατί περιλαμβάνει ευθύνες που θα αποδοθούν. Αυστηρά και δίκαια. Τώρα ή σε 4 χρόνια δεν έχει μεγάλη σημασία.

Ο ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Με εκλεκτούς φίλους θα παρουσιάσουμε τον Σύντομο Χειμώνα της Ληστοκρατίας στο Κερατσίνι. Είναι η 15η παρουσίασή του και το ταξίδι συνεχίζεται.

 

ΔΕΟΝ

Η άνοδος της ασημαντότητας μου στερεί λέξεις που θα αφιέρωνα στους υπόλοιπους Δήμους και την Περιφέρεια μάι φρεντ. Δεν πειράζει στα επόμενα Γράμματα από τη Λιβαδειά. Ως τότε…

Μην αφεθείς να πείθεσαι
μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος!
Ό,τι δεν ξέρεις ο ίδιος
καθόλου δεν το ξέρεις.
Έλεγξε το λογαριασμό
εσύ θα τον πληρώσεις

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο