Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λιβαδειά 7 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπητέ Γιάννη,

Οσο κι αν προσπαθούν τα ελληνικά ΜΜΕ να κρύψουν τα γεγονότα, τα κίτρινα γιλέκα έχουν συνταράξει την Ευρώπη και ο Μανόλης δεν μπορεί να χειριστεί την ογκούμενη λαϊκή κατακραυγή. Η παγκοσμιοποίηση πετάει τη μάσκα της και καταστέλλει άγρια το πιο ελπιδοφόρο από τα κινήματα που αναδύονται μέσα από τη βαρβαρότητα της νεοαποικιακής πολιτικής της Δύσης. Η παγιωμένη κομφορμιστική στάση των μεσοστρωμάτων που αποτέλεσαν την αιχμή της παγκοσμιοποίησης αλλάζει δραματικά. Η ριζοσπαστικοποίηση είναι εδώ και οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι ανατρεπτικές. Γιατί η ανάλυση λέει πως έχουμε την αρχή ενός παρατεταμένου αγώνα που έχει μαζί του το 75% του γαλλικού πληθυσμού και εναντίον του το 95% των γαλλικών ΜΜΕ. Με ενδιαφέρον πρέπει να δούμε αύριο Σάββατο στις μεγάλες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία ποια θα είναι η προβοκάτσια του Μακρόν για να αναχαιτίσει τη δυναμική των κίτρινων γιλέκων. Αυτό θα μας δείξει και τη στρατηγική του κατεστημένου που εκτός από αδίστακτο (στη φωτό κάτω σύλληψη Γάλλων μαθητών) είναι και πολύ καλά -μην το ξεχνάς- οργανωμένο. Πάντως οι οργανικοί διανοούμενοι -στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των άπληστων ελίτ- όπως ο Μπερνάρ Λεβί Στρος, ήδη ζητούν μια δημοκρατική επανεφεύρεση και προβλέπουν δεινά (για ποιον πρέπει να σκεφτούμε) στην αντίθετη περίπτωση.

 

  • Στη Λιβαδειά, συγκεκριμένα στον Αγιο Γεώργιο, έρχεται την Κυριακή για τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Αφού ρωτάς θα σου αποκαλύψω ότι όχι, δεν πρόκειται να παραστώ στην εκδήλωση. Δεν αντιπαθώ τον κ. Γαβρόγλου περισσότερο από τους άλλους πολιτικούς της μεταπολίτευσης, δεν είναι καν ο χειρότερος υπουργός Παιδείας που πέρασε καθώς πρόχειρα θυμάμαι ότι στον θώκο θήτευσε μια ολόκληρη Αννα Διαμαντοπούλου.  Απλώς θεωρώ ότι η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Λιβαδειάς δεν αποτελεί λόγο για να εκφωνηθούν λόγοι. Η συνεισφορά άλλωστε του κου Γαβρόγλου στην καταστροφή της ελληνικής εκπαίδευσης φαίνεται ότι θα περιοριστεί στην κατάργηση των Λατινικών στην οποία προχώρησε από ένα αδικαιολόγητο πείσμα, ενώ είναι σαφές και παρήγορο στην δική του περίπτωση ότι cui peccare licet peccat minus.
  • Ανακοίνωση εναντίον της επίσκεψης Γαβρόγλου εξέδωσε, Γιάννη μου,  η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας. Βρίσκω θετικό που τα παιδιά ασχολούνται με τα ζητήματα της Εκπαίδευσης αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι τις αντιδράσεις τους, τις μαζικές αποχωρήσεις και τις σκληρές ανακοινώσεις της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας, αν ο Κυριάκος πάρει στη Νέα Δημοκρατία την Αννα Διαμαντοπούλου, τη γνωστή και ως υπουργό της Φωτοτυπίας. Αυτή που έκανε διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα. Μου έλεγαν τότε ότι σε μια αφρικανική χώρα η μητέρα μαλώνει τα παιδιά της που τσαλακώνουν τα βιβλία τους καθώς διαβάζουν: “Προσέξτε να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τα βιβλία σας. Το ξέρετε ότι σε άλλες χώρες όπως στην Ελλάδα τα παιδάκια δεν έχουν καν βιβλία;”.
  • Με τις νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση Ριχάρδου προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα: Ισχύει όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι δηλαδή 260 (!) αστυνομικοί εργάστηκαν επί δύο χρόνια για να αποκαλύψουν  ένα κύκλωμα τοκογλυφίας; Κι αν ναι, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Κι αν ναι, τότε πρέπει να είσαι ο Μάρκελλος του μεγάλου ελισαβετιανού για να διαπιστώσεις πως κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας; Οχι, δεν χρειάζεται.
  • Ενα δεύτερο είναι ο εκφυλισμός της ευρωπαϊκής ιδέας σε εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων. Διότι όπως όλοι μάθαμε οι συμφωνίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν προβλέπουν επιβολή δασμών στις εξαγωγές σκραπ χρυσού προς τη γειτονική χώρα. Φυσικά αυτό έχει ενσωματωθεί στην τελωνειακή νομοθεσία των χωρών μελών όχι για να διευκολύνει τους απατεώνες στα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια,  αλλά για την διασκέδαση των φτωχών. Διότι είναι γνωστό ότι ο Μπάμπης που έχει το μπαρ στην πλατεία της Ελασσόνας όταν βαριέται τα βροχερά θεσσαλικά πρωινά παίρνει μερικές ράβδους χρυσού και τις στέλνει στην Κωνσταντινούπολη.
  • Τρίτο, μην μένουμε στις διαπιστώσεις. Το σύστημα είναι τελείως σάπιο, οι εκπρόσωποί του ακόμα χειρότεροι, το είπαμε, μάι φρεντ. Ομως αν μπορούμε να σώσουμε μερικούς ανθρώπους, ας το κάνουμε. Είμαι έτοιμος να προτείνω στον Τσίπρα να ιδρύσει ή να επανενεργοποιήσει ένα Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο που με κάποιο λογικό επιτόκιο θα μπορούσε να δανείζει εκείνους τους οποίους το μεταπολιτευτικό σύστημα έχει οδηγήσει στην έσχατη ένδεια. Τα περιθώρια υπάρχουν γιατί τα επιτόκια των ιδιωτών ενεχυροδανειστών είναι ληστρικά. Ενδιαφέρον θα είχε να ερευνηθεί η αιτία για την οποία το Ενεχυροδανειστήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που λειτουργούσε από το 1934 -άκουσα- παροπλίστηκε ακριβώς την εποχή που θα έσωζε τα οικογενειακά τιμαλφή χιλιάδων συμπολιτών μας. Βέβαια το γιατί το υποψιαζόμαστε όλοι: για να ευνοηθούν οι “Ρίτσαρντ” όλου του πλανήτη, οι φιλάνθρωποι αυτοί διευκολυντές του κοσμάκη. Τέλος πάντων, Γιάννη, είμαι έτοιμος να προτείνω αυτή την ιδέα στον Τσίπρα γιατί ακούω ανατριχιαστικές ιστορίες, αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος. Να διορίσει στον νέο οργανισμό τα εναπομείναντα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ κι όσους δεν έχουν χωθεί σε κάποια ΜΚΟ. Και τότε με ποιον θα γελάμε στο Facebook;
  • Βραβεύτηκε ( δες εδώ https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23706) από εκπαιδευτικό πρόγραμμα ιδιωτικής τράπεζας, φίλε μου, το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς γιατί μια μαθήτριά του συγκέντρωσε την υψηλότερη για τη Βοιωτία βαθμολογία στις Πανελλαδικές του 2018. Η αποτελεσματικότητα δεν έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις λοιπόν.
  • Η λέξη της οποίας θα ψάξεις τη σημασία, αν δεν την ξέρεις βέβαια, είναι “ευπαρέδρως”. Είναι ο τρόπος που υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας. Και θα είναι και στο μέλλον.

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

Δείτε εδώ τα προηγούμενα γράμματα από τη Λιβαδειά:

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23538

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23566

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23599

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23646

 

 

 

 

5 thoughts on “Γράμματα από τη Λιβαδειά5

  1. Ο/Η Λέβαδος λέει:

    Δημήτρη άξιος.Σε λϊγους μήνες όμως ο λαός τι θα επιλέξει?……ίσως εδω ταιριάζει το: Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
    Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί.
    Γάϊος Πετρόνιος

  2. @Λέβαδος
    Αν του δοθεί η δυνατότητα ο κόσμος θα ψηφίσει σωστά. Το αδιέξοδο είναι εμφανές. Η λύση πρέπει να προταθεί.

  3. Ο/Η Λέβαδος λέει:

    Μακάρι να εϊναι έτσι. Περιμένω κάποια αξιόλογη κίνηση αλλιώς μια απο τα ϊδια…

  4. @Είναι ίσως αναμενόμενο αλλά δεν παύει να προκαλεί έκπληξη το πόσους συνδημότες εκφράζεις με τα λόγια σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο