Τελευταία Νέα

Συνεχίζοντας την εκστρατεία για τη μείωση – κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, ο ΣΠΟΑΚ πραγματοποιεί τη 2η κατά σειρά εκδήλωση στον Δήμο Αιγιαλείας. Η εκδήλωση-διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στις 18:15 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο). Στην εκδήλωση θα δώσουν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ Σταμάτης Χαλβατζής, ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Αθανάσιος Παναγόπουλος. Στην συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν οι στόχοι και οι δράσεις της εκστρατείας και τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα. Δείτε το πρόγραμμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

 

 

  Πρόγραμμα 
18:15-19:15 Ειδική προβολή πριν την εκδήλωση
  Ο Πλαστικός Παράδεισος – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις των πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον και τον άνθρωπο (διάρκεια 57 λεπτά)
19:15-19:30 Υποδοχή
  Διανομή και συμπλήρωση ερωτηματολογίου για συμμετοχή στην τοπική διαβούλευση για την δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας
19:30-19:45 Χαιρετισμοί
  ·   Χαλβατζής Σταμάτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»

·  Θανάσης Παναγόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας

·  Παπακωνσταντίνου Κώστας, Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»

·   Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ»

19:45-20:35 Εισηγήσεις
  · Εργο DEBAG: Πλαστική Σακούλα & θαλάσσιο περιβάλλον

Παπαθεοδώρου Γιώργος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

· Οι επιπτώσεις της Πλαστικής Σακούλας και οι εναλλακτικές επιλογές  Κωστακόπουλος Στάθης, Πτυχιούχος επιστημών της Θάλασσας, Στέλεχος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ)

· Αλόννησος: Νησί χωρίς πλαστικές σακούλες

Εκπρόσωπος του Δικτύου Μεσόγειος SOS

· Η νομοθεσία για την μείωση της χρήσης Πλαστικής Σακούλας στην Ελλάδα Τριτοπούλου Έφη*, Δρ. Χημικός Μηχανικός Στέλεχος του ΕΟΑΝ

· Τοπική διαβούλευση για τις πολιτικές μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας

Κυρκίτσος Φίλιππος Δρ. Περιβαλλοντολόγος Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ)

20:35-21:25 Στρογγυλό Τραπέζι
  Τρόποι μείωσης της πλαστικής σακούλας σε τοπικό επίπεδο

Στο Στρογγυλό Τραπέζι θα συμμετέχουν με δίλεπτο σχολιασμό εκπρόσωποι του Σ.Π.Ο.Α.Κ, της Ο.Ε.Α., του ΕΟΑΝ και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αιγιαλείας. Μπορούν να γίνουν και τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και να ακολουθήσει συζήτηση.

Συντονιστής:  Σταμάτης Χαλβατζής, Πρόεδρος Σ.Π.Ο.Α.Κ.

21:25-21:30 Συνόψιση συμπερασμάτων και κλείσιμο με το Σποτ μαθητών δημοτι-κού της Σικίνου για την Πλαστική Σακούλα (διάρκειας 2 λεπτών)

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο