Τελευταία Νέα

 

 

Το αντηλιακό το συνδέει κανείς μόνο με καλοκαίρι και θάλασσα. Αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος σύμφωνα με τους ειδικούς. Όσον αφορά στα παιδιά, το αντηλιακό είναι το Α και το Ω. Πρέπει να το φοράει όλες τις ώρες της ημέρας, όταν πηγαίνει βόλτα ή  στη θάλασσα ενώ κολυμπάει.
«Πότε πρέπει να βάζω στο παιδί μου αντηλιακό»;  «Τι αντηλιακό να χρησιμοποιήσω για το παιδί μου»; Είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που έχει η κάθε μαμά.
Καταρχάς αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το σωστό αντηλιακό για τα παιδιά πρέπει να έχει μεγάλο δείκτη προστασίας, να μην προκαλεί αλλεργίες και ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα, να μην είναι λιπαρό ώστε να απλώνεται εύκολα στο παιδικό δέρμα και είναι προτιμότερο, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, να είναι αδιάβροχο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στα μωρά και στα μικρά παιδιά είναι πιο ασφαλή τα αντηλιακά που έχουν φυσικά φίλτρα ZnO, TiO2 καθώς τηρούν όλα τα παραπάνω.

Πότε πρέπει να βάζω αντηλιακό στο παιδί;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να απλώνετε αντηλιακό στο παιδί σας μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο και να το ανανεώνετε κάθε δυο ώρες. Αν το παιδί βραχεί ή ιδρώσει, πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή του.
Αν έχετε μωρό και θέλετε να το πηγαίνετε βόλτα με το καρότσι, αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι πρέπει να διαθέτει ειδική τέντα για τον ήλιο και να φοράει αντηλιακό με δείκτη προστασίας άνω των 30.
Τέλος, μην ξεχνάτε πως το παιδί είναι σημαντικό να φοράει, πέρα από το αντηλιακό του, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Αυτές τις οδηγίες κρατήστε τις και εφαρμόστε τις καθώς πρόκειται για την υγεία του παιδιού σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο