Τελευταία Νέα

 

Το Πάσχα σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή με κατανυκτική ατμόσφαιρα και οι περισσότεροι από μας επιλέγουμε ναεπιστρέψουμε στις ρίζες μας. Εκεί που μεγαλώσαμε. Είτε είναι στην ηπειρωτική χώρα είτε σε νησί.

Αν το φετινό Πάσχα έχετε προγραμματίσει να φύγετε με τα παιδιά σας στο χωριό, τότε πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, αφού η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να κρύβει κινδύνους για αυτά.

Αν δεν έχετε δικό σας σπίτι και φιλοξενηθείτε σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι θα πρέπει να έχετε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά σας και ειδικά αν αυτά είναι μικρής ηλικίας, γιατί πηγαίνετε σε άγνωστο μέρος για εκείνα που έχουν όλη τη διάθεση να το εξερευνήσουν!

Στο δικό σας σπίτι όλα είναι υπό έλεγχο, αλλά στο σπίτι της θείας, της γιαγιάς ή των φίλων σας μπορεί να έχει φάρμακα και απορρυπαντικά σε σημεία που θα φτάνει το παιδί, αφύλαχτα μπαλκόνια, τζάκι ή και παράθυρα που το παιδί θα θέλει να εξερευνήσει. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε ούτε λεπτό από τις συζητήσεις με τους συγγενείς για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας χωρίς επίβλεψη ούτε στο σπίτι αλλά ούτε και στους εξωτερικούς χώρους, όπως κήπους και δρόμους του χωριού.

Τέλος όσοι έχετε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και θέλουν να κάνουν βόλτα στην πλατεία του χωριού, το δάσος και το ποτάμι με φίλους και ξαδέρφια, θα πρέπει να τους βάλετε ένα σαφές όριο τόσο στο ωράριο όσο και μέχρι το πού τους επιτρέπετε να πάνε κατά τη διάρκεια της βόλτας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο