Τελευταία Νέα

 

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας καταγγέλλει την απόλυση, χωρίς καμία έγκαιρη ενημέρωση, του Άγγελου Γιαννάκη, εργαζόμενος 53 ετών με 16 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία και με σοβαρά προβλήματα υγείας, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Συνδικάτου και ιδρυτικό μέλος του, από την εργοδοσία της General Mills στις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα, με το αιτιολογικό πως ο εργαζόμενος έλειπε δύο και πλέον χρόνια με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω του ότι ανήκει σε «ευπαθείς ομάδες» και ως εκ τούτου καλύφθηκε η θέση του.
Το επιχείρημα της εταιρείας κρίνεται προκλητικό, όταν το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον 4 χειριστές κλαρκ, έχει αναρτηθεί αγγελία πρόσληψης για αντίστοιχο πόστο και απασχολούνται οι ήδη εργαζόμενοι σε 4ωρη υπερωρία.
Καταγγέλλεται πως η απόλυση αποτελεί μέρος των προηγούμενων μεθοδεύσεων της εταιρείας για μείωση του προσωπικού με σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου και αναπλήρωσή τους από εργολαβικό προσωπικό.
Με την παρέμβασή του το Συνδικάτο διεκδικεί την επιστροφή του εργαζομένου χωρίς καμία αλλαγή των εργασιακών του σχέσεων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο