Τελευταία Νέα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, με τον Υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη. Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, υπήρξε αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση για τρέχοντα αιτήματα και ζητήματα.

Διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία των διαδικασιών για την υλοποίηση έργων στη Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα:

  • Εξελίσσονται απρόσκοπτα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ακόλουθα μεγάλα οδικά έργα με προοπτική συμβασιοποίησης το Φθινόπωρο του 2022:
  • Μπράλος – Άμφισσα (βόρειο τμήμα του Θερμοπύλες Αντίρριο).
  • Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών.
  • Ολοκληρώνονται οι προμελέτες για να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή το -πλέον κρίσιμο- οδικό τμήμα του άξονα Λαμία – Καρπενήσι, από το τέλος της  παράκαμψης Μακρακώμης έως την αρχή σήραγγας Τυμφρηστού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027.
  • Οδεύει προς συμβασιοποίηση το τμήμα Γραβιά – Βάργιανη, του διαγώνιου άξονα της Φωκίδας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.
  • Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και επίκειται έναρξη ταχείας διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανακατασκευή των γεφυρών Φύλλων και Αφρατίου και την επισκευή της γέφυρας Βασιλικού, εντός του μηνός Μαΐου.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Υποδομών Μαριέλλη Γεράρδη, από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και υπηρεσιακά στελέχη. Συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το Υπουργείο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που σχετίζονται με δημόσιες υποδομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο