Τελευταία Νέα

Την «Εσωτερική οδοποιία της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 400 χιλ ευρώ, κατάφερε να εντάξει μεταξύ των 13 νέων έργων Δήμων και συλλογικών φορέων της Π.Ε. Βοιωτίας που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Τανάγρας.

Οπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Περγάλιας, σε συνεργασία με τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τανάγρας, είχε υποβάλει από το 2018 μελέτη για ασφαλτόστρωση οδών εντός του σχεδίου πόλεως στη Δ.Κ. Σχηματαρίου, επιφάνειας 12.548 τ.μ.

Επιλέχθηκαν να διανοιχθούν και να ασφαλτοστρωθούν οδοί κοντά στις βασικές δομές του οικισμού Σχηματαρίου, όπως: το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ, το κλειστό Γυμναστήριο και το Κέντρο Υγείας. Όπως επίσης και δρόμοι που διευκολύνουν την έξοδο από τον οικισμό προς τον παράπλευρο της Εθνικής οδού, την Εθνική οδό καθώς και προς την περιφερειακή οδό Λάρη που οδηγεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος της ΟΤΔ: Ελικώνας-Παρνασσός ΑΑΕ ΟΤΑ, του Μέτρου 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤΚ – τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων)» – Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο