Τελευταία Νέα

Η περιοχή της Λιβαδειάς φημίζεται για τις γευστικές επιλογές και τη γαστρονομία της με βάση τα αγνά τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές. Μια απλή βόλτα μπορεί να μας αποκαλύψει hot spot γεύσεις για όλα τα γούστα.

Κείμενο – φωτογραφίες

Χρύσα Τσεπραηλίδου

ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ στο Λαφύστιο

Το Λαφύστιο είναι ένας μικρός οικισμός, ένα προάστιο -θα λέγαμε- της Λιβαδειάς, που έχει κατακτήσει μια φήμη μέσα στον χρόνο για τις ταβέρνες του. Η πιο παλιά και παραδοσιακή από αυτές, το Πανόραμα, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η επιτυχία της οποία οφείλεται στις αγνές πρώτες ύλες και στο περίτεχνο ψήσιμο. Γεύσεις για μερακλήδες, προβατίνα στα κάρβουνα, ντόπιο  κατσικάκι στη σούβλα, αρνί παϊδάκια, κοκορέτσι και σπληνάντερο, αποτελούν τα ατού που την ξεχωρίζουν, όπως και η άψογη εξυπηρέτηση. 

Θα τη βρείτε στην πλατεία του χωριού, με τα τραπεζάκια της  να απλώνονται σε μια όμορφη γραφική αυλή που συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα και την ατμόσφαιρα της πλατείας όπως τη συναντάμε στα χωριά μας.  Υπάρχει  ασφαλώς και μια ευρύχωρη αίθουσα 170 θέσεων για γάμους, γλέντια, βαφτίσεις, εκδρομές, αλλά και κάθε είδους εκδήλωση, πάντα με τη σχολαστική τήρηση του πρωτοκόλλου και για τον προβλεπόμενο από την πολιτεία αριθμό ατόμων. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22610 20031 

Φάτε ελληνικά και γνήσια στο Πανόραμα Λαφυστίου. Δείτε το βίντεο από τις προετοιμασίες: https://www.facebook.com/100002498794598/videos/3502266353199957/

 https://www.facebook.com/groups/403014486723161

 

Ο ΝΩΝΤΑΣ

Από τις παλαιότερες οικογενειακές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης, η ταβέρνα Νώντας έχει «καρφωθεί» στην συνείδησή μας για τη σωστή εξυπηρέτηση και την πολύ καλή ποιότητα κρεάτων που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Και όχι μόνο για αυτό, αλλά και για την αγάπη της στην παράδοση και τα παλιά αντικείμενα.

Στο καινούργιο τους κατάστημα, στην Καραγιαννοπούλου 112, προσφέρουν το απολαυστικό σουβλάκι της Λιβαδειάς, την ασυναγώνιστη πίτα τους και το κοτόπουλο σούβλας. Τα δύο αδέλφια, ο Νεκτάριος και ο Απόστολος, «πλάτη με πλάτη» δουλεύουν μαζί και σας προσφέρουν αυτό που ξέρει η Λιβαδειά: το Σουβλάκι του Νώντα.

Ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ με τραπεζάκια έξω.  Τη Δευτέρα, όπως πάντα κλειστά. Ο Νώντας θα  αφήσει  την καλύτερη γεύση στον ουρανίσκο σας.

https://www.facebook.com/Souvlakionontas/

Τηλ.: 698 65 71024 και 22610 22000

 

ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα πλατάνια με το κοτόπουλο σχάρας στη Λιβαδειά; Μόνο αν είσαι Λιβαδείτης μπορείς να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Το πιο παλιό κατάστημα με τα φημισμένα κοτόπουλα σχάρας σε μια από τις κεντρικότερες τοποθεσίες της Λιβαδειάς, πήρε το όνομά του από τα δύο πλατάνια που δέσποζαν στην αυλή του και χάριζαν γενναιόδωρα τον  ίσκιο τους. Και στη νέα τους διεύθυνση, στην οδό Σοφοκλέους 54, στο κέντρο της Λιβαδειάς, ένα αιωνόβιο πλατάνι σημαδεύει τη μετάβαση της επιχείρησης στην επόμενη μέρα. Όσο για τη συνταγή; Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Η εντυπωσιακά επιτυχημένη συνταγή του κοτόπουλου παραμένει η ίδια, η αξεπέραστη  σως η ίδια, όπως και οι μοναδικές πατάτες του. Στα ίδια υψηλά επίπεδα παραμένουν το επίπεδο εξηπυρέτησης και το ζεστό χαμόγελο της οικογένειας Κατσικογιάννη που διευθύνει τόσα χρόνια την επιχείρηση. Τα κοτόπουλα δίνονται μόνο take away, από κοντά ή κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, γιατί πάντα μια μεγάλη ουρά αναμένει να εξυπηρετηθεί. 

Τα Πλατάνια της οικογένειας Κατσικογιάννη έχουν ταυτιστεί με το κοτόπουλο σχάρας στη Λιβαδειά από πολλά χρόνια πίσω και για πολλά στο μέλλον.

Τηλέφωνο παραγγελιών: 2261025081

Ωράριο Λειτουργίας:  8:00- 17:00 (εκτός Κυριακής)

 

ΑΦΡΟΣ

Το εστιατόριο Αφρός, στις όχθες της Ερκυνας, σε μια από τις ομορφότερες στροφές του ποταμιού, σερβίρει κάθε Τρίτη ψαρόσουπα και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο οστρακοειδή που τα προμηθεύεται απευθείας από τη Χαλκίδα. Οχι όμως μόνο αυτά. Τα ψητά της ώρας είναι εξαιρετικά και όλη η κουζίνα βασίζεται σε αγνά προϊόντα  ντόπιων παραγωγών.

Το Ρακάριο του Σάλωνα από την Άμφισσα δεν θα το βρείτε σε κανένα άλλο μαγαζί της περιοχής,  ενώ βεβαίως το τσίπουρο Βασιλιά από την Αράχωβα θα πρωτοστατήσει στις απολαύσεις σας, καθώς και το χύμα τσίπουρο που προμηθεύεται από πιστοποιημένη κάβα της περιοχής. Το κρασί ντόπιο και αυτό, από την οικογενειακή επιχείρηση Αργυρίου που εδρεύει στο Πολύδροσο,  χύμα και σε εμφιαλωμένη μορφή. Ολα χειροποίητα, όλα με αγάπη.

Πεζόδρομος Ερκυνας

Τηλ:2261 400293

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο