Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

 

Ιανουάριος

Σκληρή προσγείωση μετά τις γιορτές και ο Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ίδρυση μέσα στη Βουλή Κέντρου Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας για τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης που θα ψηφίσουν τα μέτρα για το πετσόκομμα των συντάξεων και τη φορολόγηση των αγροτών μέσα σε θρήνο και οδυρμό. Στη ΝΔ γίνονται εσωκομματικές εκλογές στις 10 Ιανουαρίου αλλά τα αποτελέσματα όπως ανακοινώνειο ο χάκερ Τραγάκης θα βγουν κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί ο ηλεκτρονικός στην Πέρα Παναγιά μας άφησε χρόνους και το φαξ έχει χαλάσει. Εν τω μεταξύ το κόμμα για να μην χάνει καιρό στη δύσκολη για τη χώρα αυτή συγκυρία βραβεύει τον πιο νέο ψηφοφόρο που προσήλθε στις κάλπες του, έναν 50χρονο άνεργο από τη Λιβαδειά. Στο χειμωνιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας χορεύει ένα ζεϊμπέκικο. Καθώς ο ήλιος εισέρχεται στον Υδροχόο του αποστέλλεται αμέσως τιμολόγιο από την ΕΥΔΑΠ: «Πρέπει να μαζέψουμε χρήματα και νομίζω ότι αυτή είναι μια πρωτότυπη αριστερή ιδέα. Δεν πιστεύουμε στους ζωδιακούς διαχωρισμούς, άλλωστε εγώ ταιριάζω με Ζυγούς» δηλώνει ο πρόεδρος Γιάννης Μπενίσης.

 

Φεβρουάριος

Νέους φόρους -πάντα με πόνο ψυχής- θα αναγκαστεί να επιβάλει η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ο Τσίπρας. Μεταξύ άλλων φορολογούνται τα γένια και τα τατουάζ «γιατί ο κάτοχός τους δείχνει ότι θέλει να βγαίνει τα βράδια για μωρά» ισχυρίζεται ο Μάρδας. Με πόνο ψυχής αρχίζουν και οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Εδώ τον περισσότερο πόνο –πιο πολύ και απ’ τον Αλέξη- τον έχουν τα ξένα funds και οι τραπεζίτες.

Περιμένοντας τα αποτελέσματα για τον πρόεδρο της ΝΔ το κόμμα για μην χάνει τον καιρό του  διοργανώνει πρωτάθλημα μπιρίμπας αυστηρώς για τα μέλη του με πλούσια δώρα –διακοπές σε πανσιόν στα Μέθανα και δωρεάν συνδρομές σε γηροκομεία. Όπως ο ήλιος μπαίνει τους Ιχθείς κι επειδή είναι γνωστό ότι τα ψάρια δεν μιλάνε σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής τιμάται ο Κώστας ο Καραμανλής.

Στην αργοπορημένη κοπή πίτας της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας χορεύει ένα ζεϊμπέκικο. Ο Βαρουφάκης ιδρύει πανευρωπαϊκό κίνημα με το όνομα  The Depress Project και φωτογραφίζεται με τη Δανάη για το Paris Match.

Μια νέα περίεργη και πολύ αστεία μόδα έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους νέους. Και θέλει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πολλούς ερωτευμένους να μην κάνουν το παραδοσιακό δώρο στο ταίρι τους αλλά να του προσφέρουν βόλτα στο σούπερ μάρκετ για αγορά σε βασικά τρόφιμα και οι πιο πλούσιοι να πληρώνουν λογαριασμούς κινητού ή να δίνουν λίγα μετρητά.

Κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Δημήτρη Λάμπρου.

 

Μάρτιος

«Δεν θα ενδώσουμε στις νέες απαιτήσεις των δανειστών» δηλώνει συντετριμμένος –φαινότανε από μακριά- ο Τσίπρας «Η μόνη παραχώρηση που θα κάνουμε είναι ότι εσείς θα πληρώσετε για τελευταία φορά κάποιους λίγους –μη φανταστείτε δηλαδή- νέους φόρους». Μετά τις -κι αυτή τη φορά- πειστικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού οι Ελληνες σπεύδουν χαμογελαστοί στις εφορίες.

Στη ΝΔ αναμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών διοργανώνουν μπαλ μασκέ. Σ’ έναν αποκριάτικο χορό της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας χορεύει ένα ζεϊμπέκικο. Στις εκκλήσεις που διατυπώνονται από πολλές πλευρές για συνένωση της κεντροαριστεράς οι σχεδόν στερεμένες πηγές του  Ποταμιού δηλώνουν με νόημα: «Ας φτιάξουμε πρώτα μια σελίδα στο FaceBook, όλη τη μέρα εκεί μέσα είμαστε». Νέα τρομοκρατική ενέργεια με 127 νεκρούς στη Γαλλία ξεσηκώνει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Μετά ξανακάθεται.

Απρίλιος

«Όταν τελειώσω τη θητεία μου στον Δήμο Λεβαδέων θα μιλάμε πια για ένα μικρό Παρίσι» δηλώνει η δήμαρχος κα Πούλου αλλά παραδόξως όλοι το εκλαμβάνουν σαν πρωταπριλιάτικο αστείο.

Σε άλλα νέα: «Οι νέοι φόροι που επιβάλλονται στα κατοικίδια, στον καφέ και στη χρήση Twitter πάνω από μια ώρα -το τονίζω διότι δείχνει το ταξικό πρόσημο, ποιος φτωχός έχει χρόνο να σαχλαμαρίζει στο twitter- θα είναι η τελευταία επιβάρυνση που γίνεται ανεκτή από αυτή εδώ την κυβέρνηση του λαού» υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και ολόκληρη η χώρα ενθουσιάζεται από την ακλόνητη αποφασιστικότητα που αστράφτει στα μάτια του πρωθυπουργού.

Στη ΝΔ ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για την εκλογή αρχηγού καθώς ένας σπουδαστής των ΤΕΙ πήγε για Σαββατοκύριακο στην Πέρα Παναγιά και μαστόρεψε το φαξ. Νέος πρόεδρος αναδεικνύεται ο Μεϊμαράκης αλλά ο Μητσοτάκης κάνει ένσταση στην ΚΕΦΕ. Τα αποτελέσματα της ένστασης θα ανακοινωθούν εν καιρώ γιατί στο μεταξύ της έχει γίνει έξωση λόγω απλήρωτων ενοικίων.

Στην ανοιξιάτικη γιορτή νεολαίας της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας χορεύει ένα ζεϊμπέκικο. Ο Σόιμπλε δηλώνει ότι η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτεί άλλους άπορους Ελληνες πρόσφυγες. Ατακτο, άκαρδο και αχάριστο τον χαρακτηρίζει -με μια δόση τρυφερότητας- ο Βαρουφάκης.

 

Μάιος

Το Πάσχα γιορτάζεται μαζί με την Εργατική Πρωτομαγιά και πολλοί Ελληνες ψήνουν λίγες μπριζόλες αντί για αρνί. «Δεν είναι από τη φτώχεια αλλά επειδή προσέχουν την υγεία τους» ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Σταθάκης και απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεχιζόμενη φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία επισημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες αυτούς θα επιστρέψουν μόλις αντιληφθούν ότι η Βουλγαρία δεν είναι Ελλάδα αλλά οργανωμένη χώρα.

Σε  συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέρχεται με φυσεκλίκια σταυρωτά, μαύρες μπότες και μπερέ. Στη αντίστοιχη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο Κουτσούμπας χορεύει ένα ζεϊμπέκικο.

Σ’ Έναν Άλλο Κόσμο, σε εκείνον της τέχνης, μια ώριμη κυρία –παντρεμένη και με κόρη της παντρειάς- προπηλακίζει χωρίς εμφανή αιτία τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Οταν συλλαμβάνεται δηλώνει σιβυλλικά: «Ξέρει αυτός». Το μυστήριο επιτείνεται όταν ο γνωστός σκηνοθέτης ανακοινώνει ξαφνικά ότι ξεκινάει γυρίσματα για τη νέα ταινία του «Ολική επαναφορά (στις MILF)» και πως ψάχνει για πρωταγωνίστρια. Κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη και διαψεύδοντας όλες τις καλοπροαίρετες προβλέψεις ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

 

Ιούνιος

Δεν μας δίνουν τη δόση οι δανειστές και ο Τσίπρας γίνεται έξαλλος. «Θα δώσουμε τη μάχη για να μην μειωθούν άλλο οι συντάξεις –τ’ είναι ο κάβουρας τι είν’ το ζουμί του, μέσα μπαίνω, με σφάζεις κυρ-Αγκελα, δώσε κάτι παραπάνω και πάρ’ τα όλα να το κλείσω κι εγώ να πάω να ξεκουραστώ» ξεσπάει ο ακατάβλητος κινηματίας που θα άλλαζε την Ευρώπη. Ο Καμένος ανακοινώνει νέα επανάσταση στον χώρο της Εκπαίδευσης μετά από αυτή του Φίλη: θα ξεκινήσει στη νέα σχολική χρονιά η αναβίωση της κρυπτείας, ενός σπαρτιατικού θεσμού. Στη εξευγενισμένη σημερινή εκδοχή της τα παιδιά θα μαθαίνουν να κλέβουν ασύστολα από το νηπιαγωγείο και κανένα δεν θα τιμωρείται είτε πιαστεί είτε όχι. Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο ανελέητος υπουργός Αμυνας απαντά ότι τα ελληνόπουλα πρέπει να σκληραγωγηθούν και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες, ακόμα και την κλεπτοκρατική ελληνική πολιτική τάξη. Η ΝΔ βρίσκει γραφεία και δίνει μπροστά τρία ενοίκια έναντι ένεκα η κρίσις. Καλεσμένος σ’ ένα γάμο μιας δεύτερης ξαδέρφης του ο Κουτσούμπας χορεύει ζεϊμπέκικο.

 

Ιούλιος

Εκτεταμένα επεισόδια ξεσπούν με τις πρώτες κατασχέσεις οικιών στην Αθήνα. Η παρέμβαση των (καταργημένων) ΜΑΤ ρίχνει λάδι στη φωτιά και ο Τσίπρας επιτίθεται με δηλώσεις του κατά των υπονομευτών της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς. Ο Ιούλιος αποδεικνύεται πολύ καυτός μήνας. Ο Κουτσούμπας αυτή τη φορά το γυρνάει στο τσάμικο και μάλιστα στην ετήσια σύναξη των Σαρακατσαναίων. Με πρωτοβουλία του Κουρουμπλή ιδρύεται  Κέντρο Απεξάρτησης από το Δημόσιο Ταμείο που έχει στόχο να ενισχύσει ηθικά και οικονομικά πολιτικούς και κομματικά στελέχη που έχουν μείνει στην απέξω.

Ευτυχώς το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα συνεχίζεται και μάλιστα το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζεται καθώς στη χώρα σπεύδουν χιλιάδες ανταποκριτές να καλύψουν τις ταραχές καθώς και ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλάνθρωποι και απλοί περίεργοι που θέλουν να δουν από κοντά μια λιμοκτονία.

 

Αύγουστος

Οι καθημερινές επεισοδιακές διαδηλώσεις έχουν παραλύσει την οικονομία και ο Τσίπρας αναγκάζεται να ζητήσει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Αυτοί απαντούν ότι πολύ ευχαρίστως αλλά δεν δύνανται διότι εξετάζουν την ένσταση Μητσοτάκη. Μια άλλη φορά θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Μετά αρχίζουν τα μπάνια του λαού και όλα αναβάλλονται για τον Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1 έως 20 Αυγούστου χιλιάδες νεαροί και νεαρές διακινδυνεύουν τη ζωή τους επιχειρώντας να περάσουν με βάρκες στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στους ρεπόρτερ που φτάνουν στον τόπο της τραγωδίας τα θαλασσοπνιγμένα party animals δηλώνουν ότι ζητούν κοσμικό άσυλο και τη βοήθεια του ελληνικού κράτους  διότι είναι εξαρτημένοι από τις high διακοπές αλλά δεν έχουν πλέον λεφτά για να πάνε.

 

 

 

 

 

Σεπτέμβριος

Από την Διεθνή Εκθεση  ο Τσίπρας ανακοινώνει πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας που απευθύνεται σε 8,5 εκατομμύρια Ελληνες. Το ονομάζει «Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και περιλαμβάνει διπλασιασμό του αριθμού των συσσιτίων σε όλη τη χώρα καθώς και  έκκληση σε όσους έχουν τριάρια ή μεζονέτες να φιλοξενήσουν από έναν άστεγο.

 

Στο Κέντρο Απεξάρτησης από το Δημόσιο Ταμείο συσπειρώνεται τελικά όλη η κεντροαριστερά και μερικοί ακόμα ξέμπαρκοι που εμφανίζουν συμπτώματα στέρησης και φαίνεται ότι θα υπάρξει προγραμματική σύγκλιση πάνω σε κοινούς στόχους.

Απορρίπτεται η ένσταση Μητσοτάκη και πρόεδρος της ΝΔ ανακηρύσσεται ο Μεϊμαράκης αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι από τότε που ψηφίστηκε είναι βέβαιο πως έχει μεταβληθεί η λαϊκή βούληση.

 

Αραβες επενδυτές ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον Παναθηναϊκό. Μεσολαβητής ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας  Τσάκας.

Οκτώβριος

«Αυτοί οι φόροι που θα πληρώσετε είναι οι τελευταίοι» διακηρύσσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και απέδωσε τα νέα μέτρα στους αρνησιπάτριδες που μεταναστεύουν μαζικά προς όλες τα σημεία του ορίζοντα. Απαντώντας ο Μεϊμαράκης δηλώνει πως θα σκίσει το Μνημόνιο μόλις αναλάβει την εξουσία –πράγμα που ανεξάρτητοι παρατηρητές το υπολογίζουν γύρω στο 2040 οπότε ησύχασε και η Μέρκελ που είχε τρομάξει από τον σκληρό Κρητικό.

Στο μεταξύ το Λιμενικό εντοπίζει μεγάλο κύμα προσφύγων νότια και ανατολικά  της Κρήτης. Οι αχάριστοι αυτοί φυγάδες δήλωσαν στους λιμενικούς «Καλύτερα στη Συρία παρά στην Ελλάδα».

Παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα το μυθιστόρημα του Δημήτρη Λάμπρου.

 

 

Νοέμβριος

«Αυτοί οι φόροι που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι οι τελευταίοι. Αλλωστε ελάχιστοι Ελληνες έχουν ακόμα σπίτια κι έτσι η επιβάρυνση θα είναι μικρή» τονίζει ο Τσίπρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 που προβλέπει πλεόνασμα 3% και ισόποση αύξηση εσόδων από την έμμεση φορολογία. « Είστε άνθρωπος των τοκογλύφων να πουμ» απαντάει ο Μεϊμαράκης.

Η έρευνα για τις λίστες Λαγκάρντ και Φαλσιανί ολοκληρώνεται και προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία για τη ληστεία της χώρας από υπουργούς και βουλευτές. Ξένοι δημοσιογράφοι ρωτούν τον ΓΑΠ για την υπόθεση κι αυτός απαντά «Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Χρυσοπούλου και την Πετροβασίλη να μιλάνε». Στην ίδια ερώτηση ο Σαμαράς διευκρίνισε με βραδινή του δήλωση πως «Εγώ κοιτούσα τον ΓΑΠ που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Χρυσοπούλου και την Πετροβασίλη να μιλάνε». Στη συζήτηση παρενέβη ο Παπαδήμος που ξεκαθάρισε ότι εκείνος κοιτούσε τον Σαμαρά που κοιτούσε τον ΓΑΠ που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Χρυσοπούλου και την Πετροβασίλη να μιλάνε. Τέλος οι ξένοι συνάδελφοι απευθύνθηκαν στον Τσίπρα. «Εγώ κοιτούσα έξω γιατί έχω σκοπό αλλάξω την Ευρώπη, έξω-εξωτερικό που λέμε γιου νόου» απάντησε ο πρωθυπουργός και μόνο ο Καραμανλής ισχυρίστηκε ότι «εγώ κοιτούσα και κοιτάω μακριά».

Δεκέμβριος

«Θέλω να ξέρετε ότι σας θεωρώ ήρωες όσους επιζήσατε αυτή τη χρονιά» λέει στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του προς το έθνος ο Τσίπρας και προσθέτει: «Ελπίζω του χρόνου να τα ξαναπούμε. Είμαι αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι θα αντέξετε. Αλλωστε εσείς είστε οι δυνατοί αφού οι αδύναμοι έχουν πια λείψει.  Οι φόροι που σας ανακοινώνω απόψε είναι οι τελευταίοι. Σας εύχομαι ευτυχισμένο το 2017».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο