Τελευταία Νέα

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λιβαδειά και 73 φωτογραφίες

 

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά μίλησε σήμερα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την ευακιρία της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Βοιωτία. Την εκδήλωση άνοιξε ο την εκδήλωση ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ, Γιώργος Κοτρόγιαννος. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του ζήτησε από τον λαό να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να αντισταθεί στις «νέες παγίδες που στήνονται»:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα και στο λαό της Βοιωτίας, όλης της Ελλάδας, που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα.

Είναι καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά.

Να πάρουμε την τύχη σας στα δικά μας χέρια.

Να γυρίσουμε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα.

Να αντισταθούμε στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται.

Είναι καιρός να μην δώσει κανένας και καμιά, ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες στο παρελθόν, ίσως είχαν επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτίμησαν, μια πολιτική λύση, πιο άμεση όπως νόμιζαν ή όπως τους φάνηκε, αλλά σύντομα απογοητεύτηκαν.

Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουνε την «πρώτη φορά αριστερά», με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα.

Όπως λόγια του αέρα αποδείχτηκαν και τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.

Και αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα, ακριβώς, γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές, σε λάθος πολιτικές προτάσεις.

Στηρίζονταν σε στρατηγικές που δεν αμφισβητούσαν καθαρά τον καπιταλιστικό δρόμο που φέρνει κρίσεις και φτώχεια, εκμετάλλευση.

Στηρίζονταν σε στρατηγικές υποστήριξης λυκοσυμμαχιών, του «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» όπως έλεγαν, δηλαδή της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ.

Σε παραδοχές ότι μια δήθεν καλλίτερη διαπραγμάτευση θα φέρει δήθεν καλλίτερη συμφωνία για το λαό.

Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα.

Αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει, με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη».

Ο κ. Κουτσούμπας έδωσε το σύνθημα για μια πλατιά συζήτηση με τον λαό και τη  νεολαία «για να ανοίξουν οι δρόμοι της απαλλαγής από το Μνημόνιο και τις αντιλαϊκές συμφωνίες» ζητώντας να στηριχθεί η πρόταση του ΚΚΕ.

«Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο.

Στο χέρι μας είναι τις επόμενες εβδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν.

Και τις κυβερνητικές που αφορούν κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μαζί με τους εταίρους τους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, αλλά και όσους μιλάνε αντιμνημονιακά αντιπολιτευτικά αλλά ορκίζονται πίστη στον ίδιο δρόμο, στο σύστημα, σε τμήματα του κεφαλαίου και την ΕΕ, δηλαδή τις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα, όπως είναι και η ΧΑ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, η ΛΑΕ, που υπηρετούν από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης του καπιταλιστικού κέρδους για τους λίγους.

Αυτές τις μέρες ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με το λαό, τη νεολαία, ότι μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:

– Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

– Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια.

– Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.

Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής.

Υπάρχει λύση.

Αυτήν προτείνει το ΚΚΕ».

Από την ομιλία δεν μπορούσε να απουσιάσει το μεγάλο ζήτημα των ημερών , το μεταναστευτικό. Ο γ.γ. του ΚΚΕ απέδωσε τις τεράστιες όπως είπε ευθύνες στα υπόλοιπα κόμματα και εκτίμησε ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάποια λύση στο πρόβλημα καθώς δεν έχουν σκοπό να συγκρουστούν με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ:

«Και για το μεταναστευτικό έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι επιλογές των άλλων κομμάτων, είτε μιλάνε για ένταση της καταστολής, είτε μιλάνε για «ηλιοθεραπεία» των μεταναστών και προσφύγων στην Ομόνοια.

Όλες οι επιλογές τους οδηγούν σε αντιλαϊκές πολιτικές όξυνσης του προβλήματος.

Όλες οι άλλες δυνάμεις δεν πρόκειται να δώσουν λύση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ακριβώς γιατί δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύγκρουση με την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με την ίδια την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Όσο για τη φασιστική ΧΑ, που νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία για να δημαγωγεί και να ψαρεύει γνήσιες λαϊκές ψήφους, με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα, ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες, μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Οι φασίστες της ΧΑ στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού. Προτείνουν να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, δηλαδή εγκληματική, η στρατιωτική πολιτική της ΕΕ, δηλαδή μέσω των στρατιωτικών εμπλοκών και επεμβάσεων να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες για να ζητάνε να τους αφήνουμε να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου.

Απέναντι σε όλους αυτούς το Κόμμα μας, απαιτεί:

-Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης με τη διάθεση του απαραίτητου δυναμικού και υποδομής.

-Εξασφάλιση κάθε ασφαλούς μέσου για αξιοπρεπή και υγιεινή διαμονή και διατροφή μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

-Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι’ αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.

-Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλα κάρτ αναστολή εφαρμογής.

-Καμιά συμμετοχή της χώρας σε επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που δημιουργούν τις νέες καραβιές προσφύγων».

Στο στόχαστρο του κ. Κουτσούμπα βρέθηκε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ1 και ο ΣΥΡΙΖΑ2 όπως χαρακτήρισε τα κόμματα που προέκυψαν από τη διάσπαση του τέως κυβερνητικού κόμματος:

«Η μόνη δύναμη που μπορεί κάθε πόλη και χωριό της Βοιωτίας, να εμπιστευτεί και να ακουμπήσει γερά πάνω της είναι μόνο το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Μέσα στην πράξη, στην ζωή, άλλωστε, τους έχουμε δοκιμάσει όλους.

Αυτούς που δεν είχαμε δοκιμάσει μέχρι το Γενάρη σε ρόλο αστικής κυβέρνησης ήταν ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τους είδαμε κι αυτούς. Και όσους έμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον Τσίπρα και όσους που μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να τους πουν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις, όπως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Ήσυχος και εδώ στη Βοιωτία οι 2 βουλευτές του, στήριζαν την κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν, η πρώην αριστερή πλατφόρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 του Λαφαζάνη και των υπολοίπων μπορούν να διεκδικήσουν σημαντικό μερίδιο, εύσημα και επαίνους, για τη συνεισφορά τους.

Σε όσους και όσες αναρωτιούνται αν ασχολούμαστε πολύ μ’ όλους αυτούς τους “αριστερούς” και του ΣΥΡΙΖΑ 1 και του ΣΥΡΙΖΑ 2, τους λέμε, ας κοιτάξουν τι γίνεται στη Βοιωτία. Γιατί έρχονται και φεύγουν κυβερνητικά κλιμάκια και άλλα, απ’ όλα τα κόμματα του αστικού κατεστημένου; Γιατί ήρθε ο Τσίπρας, γιατί θα έρθει ο Μεϊμαράκης, γιατί σκέφτονται να έρθουν Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου, που έχουν και δυο βουλευτές εδώ και θέλουν να διεκδικήσουν, επειδή είναι τριεδρική εκλογική περιφέρεια η Βοιωτία, τη μια έδρα; Γι’ αυτό τους απαντάμε. Με αυτά τα επιχειρήματα αναλυτικά να πάμε στο λαό μας, να μην εγκλωβιστούν. Γιατί εμείς είμαστε και σήμερα εδώ, ήμασταν και χτες εδώ, ήμασταν και το Γενάρη και το 2012, στο μετερίζι του αγώνα. Είμαστε εδώ στη Βοιωτία, στη Λιδαβειά, τη Θήβα, στα εργοστάσια, τα χωράφια, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, τις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά μας, για να δείξουμε ακριβώς αυτό το δρόμο. Θα είμαστε και αύριο εδώ. Όχι μόνο για τις 20 του Σεπτέμβρη αλλά και την 21 του Σεπτέμβρη, και τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη και το 2016 και το 2017, μέχρι να φτάσει ο λαός μας να ξεπεράσει αυτή την τραγωδία και να ανοίξουν πραγματικά οι λεωφόροι του μέλλοντος».

Τέλος αφού ανέφερε ότι το ΚΚΕ και η ενδυνάμωσή του αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση απηύθυνε πρόσκληση συμπαράταξης στους ψηφοφόρους που έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και  τους κάλεσε να ψηφίσουν μαζικά το κόμμα ώστε αυτή τη φορά να υπάρξει βουλευτής του ΚΚΕ στη Βοιωτία:

«Όσοι και όσες έκαναν το βήμα το 2012 και κυρίως το Γενάρη του 2015, και απεγκλωβίστηκαν, έφυγαν απ’ τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα, με την προσδοκία ότι θα κάνει κάτι καλύτερο και τώρα νιώθουν πραγματικά απογοητευμένοι και θέλουν να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματικά τους πρόδωσε ή αισθάνονται προδομένοι, τους καλούμε να μην επιστρέψουν ξανά στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή στη θέση του Σαμαρά ήρθε τώρα ο κ. Μεϊμαρακης ή στη θέση του Βενιζέλου ήρθε η κ. Γεννηματά. Να μην εγκλωβιστούν σε ίδιας κοπής κόμματα με τα παραπάνω, όπως είναι το ΠΟΤΑΜΙ ή οι ΑΝΕΛ, που επίσης ψηφίζουν τα μνημόνια. Να μην εγκλωβιστούν σε αναχώματα και στις γνωστές ψεύτικες προσδοκίες, που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, το κόμμα του Λαφαζάνη, η Λαϊκή Ενότητα. Ούτε να πάνε σε χαμένες, σε άσκοπες επιλογές ή σε επιλογές ενίσχυσης διαφόρων σαλτιμπάγκων, που τα διάφορα κέντρα της διαπλοκής τους διαφημίζουν διαρκώς από τα κανάλια. Πολύ περισσότερο βέβαια να μην ενισχύσουν φασιστικές – ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις, που υπηρετούν κι αυτές τη σαπίλα αυτού του συστήματος. Να κάνουν τώρα, στις 20 του Σεπτέμβρη, το σωστό βήμα, να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ. Ολόκληρες οικογένειες να πάνε στην κάλπη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το ρίξουν σ’ αυτή την κάλπη. Ειδικά στη Λιβαδειά, στη Θήβα, σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και τα χωριά του νομού μας, σε κάθε πόλη και χωριό, για να βγει αυτή τη φορά βουλευτής του ΚΚΕ από τη Βοιωτία. Αυτή τη φορά έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Ας μη χαρίσουμε τον τρίτο βουλευτή σε κανέναν απ’ τους άλλους, ούτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ, ούτε στο γνωστό κόμμα του Λαφαζάνη, που δοκιμάστηκε κι αυτός, ούτε στο ΠΟΤΑΜΙ, ούτε σε κανένα άλλο απ’ τα κόμματα του συστήματος, τα κόμματα του κατεστημένου που ετοιμάζονται να δώσουν χέρι, για να γίνει ακόμα πιο βαθιά η κρίση, η φτώχεια, η εκμετάλλευση για το λαό μας.Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν, καλούμε όλους και όλες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο