Τελευταία Νέα

 

Κείμενο – φωτογραφίες

Χρύσα Τσεπραηλίδου

Μετά από ένα πολύμηνο λοκντάουν, η άνοιξη έφερε μαζί της τη χαλάρωση των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Ο κόσμος μετά από έναν οικονομικά και ψυχολογικά βαρύ χειμώνα μπορεί επιτέλους να δει τους φίλους του, να πιει τον καφέ του, να διασκεδάσει με λίγα λόγια όπως τον παλιό καλό καιρό.   Και οι επιχειρηματίες της εστίασης, σαν έτοιμοι από καιρό –τηρώντας, οφείλουμε να πούμε, όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται- άπλωσαν τα τραπεζάκια έξω στις όχθες της Ερκυνας και στο κέντρο της πόλης, που τόσο μας είχαν λείψει. Μια χαρτογράφηση της νέας πραγματικότητας όπως διαμορφώνεται σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο του 2021 κρίνεται απαραίτητη και ως Λιβαδείτες…  από Τροφωνίου άρξασθαι!

 

ΧΕΝΙΑ

Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας από τις πηγές της Κρύας, εκεί όπου η Ερκυνα αναβλύζει αμέριμνη επιδημιών και ιών, κυλώντας κάθε μέρα με μια διαφορετική υδάτινη επιφάνεια κι ένα άλλο βάθος.  «Τα πάντα ρει» έλεγε ο Ηράκλειτος και η ροή της Ερκυνας συμβολίζει  με τον καλύτερο τρόπο τη νέα ελπίδα που γεννιέται κάθε ανατολή.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοιού, στο ΧΕΝΙΑ ήταν φανερή από την  προσέλευση η πρόθεση του κόσμου να επιβεβαιώσει την παλιά συνήθεια  για έναν καφέ ή ποτό στις Πηγές. Αλλά και γλυκά και παγωτά και κρύα πιάτα στον ανοιχτό χώρο πάνω από τον καταρράκτη με την ανεπανάληπτη θέα που ταξιδεύει το βλέμμα και γαληνεύει τον νου.

ΧΕΝΙΑ: https://www.facebook.com/XENIAcafe

Τηλ: 22610 21976

 

 

Café Πάνθεον

Λίγο πιο κάτω στην Κρύα, το Πάνθεον είναι ένα σύγχρονο καφέ σκαρφαλωμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της Ερκυνας. Τα τραπεζάκια του έξω τοποθετημένα σε αναβαθμίδες προσφέρουν σε όλους ανεμπόδιστη θέα και αφ’ υψηλού θέαση. Οι τυχεροί επισκέπτες απολαμβάνουν τα πλατύφυλλα πλατάνια ή αφήνονται στο βουητό του ποταμιού που κυλά κάτω τους για τον μακρύ προορισμό του. Εδώ θα βρείτε καφέ, ποτά και σνάκ, έχοντας την εποπτεία όλης της κίνησης στην Κρύα.

Ο κύριος Μουρτζούνης, ιδιοκτήτης του καφέ Πάνθεον και πρόεδρος του σωματείου «Νέα Εστίαση» Λιβαδειάς, μας μίλησε για τα προβλήματα και τις προσδοκίες του κλάδου.

Café Πάνθεον: https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BD-1953000844934190/

Τροφωνίου 7

Τηλ: 22610 87014

 

Καφέ Pressteaze

Στην κεντρική πλατεία, στη γνωστή γωνία της αρχής Καραγιαννοπούλου τα τραπεζάκια έξω ξεχειλίζουν από νιάτα. Το Pressteaze, με την ίδια υψηλή ποιότητα από το 2013, αποτελεί διαχρονικό μαγνήτη για τη νεολαία και για όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν έναν καφέ ή το ποτό τους με  θέα τον Παρνασσό.  Αλλά και για εκείνους που είναι πάντα συντονισμένοι στον παλμό της νεολαίας και εκτιμούν τη διακριτική γοητεία του χώρου. Εννοείται ότι σε όλα τα τραπέζια του Presteaze  υπάρχει αντισηπτικό και όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται σχολαστικά.

Pressteaze:

https://www.facebook.com/pressteazebar

Τηλ: 2261 400284

Café YOU

Αναμφισβήτητα στο κέντρο του πεζόδρομου το YOU τραβάει τα βλέμματα, καθώς η αγορά της Λιβαδειάς έχει ζωηρέψει και πάλι. Ξαναβρίσκουμε εδώ την παροιμιώδη εξυπηρέτηση και την υψηλή ποιότητα του YOU στον καφέ.   Δυο φιλενάδες που είχαν να τα πουν πολύ καιρό, ένας σοβαρός κύριος που έχει αφήσει τα παιδιά του να παίζουν ελεύθερα στον πεζόδρομο ή παρέες γνωστών και φίλων που με τη χαλάρωση των μέτρων έχουν πολλές ιστορίες να αφηγηθούν, γεμίζουν τα τραπέζια. Όλες τις ώρες καφές ή ποτό for YOU.

 

YOU, Μπουφίδου 31

Τηλ.: 22610 89269

Street Cafe

Λίγα μέτρα πιο κάτω η καταγραφή μας θα σταματήσει στο Street cafe πάνω στην όχθη της μαγευτικής ακόμα Ερκυνας. Δίπλα στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας και κοντά στο  Διοικητήριο, σε ένα ωραία διαμορφωμένο πάρκο  με άξονα και αναφορά το ποτάμι, το  Street Cafe προσφέρει όλες τις ώρες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όσους θα επιλέξουν τα φιλόξενα τραπεζάκια του έξω. Και είναι πολλοί αυτοί, που εκτός από καφέ και ποτό θα απολαύσουν βάφλες, κρέπες, burger, γρανίτες και ό,τι μπορεί να κάνει τον ουρανίσκο ευτυχισμένο.  Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή της παράδοσης στο σπίτι, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται.

Delivery service 22610.87501- whatsUp: 6985828322

Street Cafe: https://www.facebook.com/y.streetcafe

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα καταστήματα που αναφέρονται στο δημοσίευμα τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς όπως μας τονίστηκε κανένα κέρδος δεν μπορεί να μπει πάνω από τη δημόσια υγεία. Και η τήρηση των μέτρων είναι ένα στοίχημα για όλους, για να μπορούμε να διασκεδάζουμε  χωρίς φόβο και χωρίς να αφήσουμε μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες: Τα τραπεζάκια έξω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο