Τελευταία Νέα

Εκρηκτικές διαστάσεις πήρε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα. Διαχείριση που βρίσκεται στα χέρια του διαδημοτικού φορέα ΦοΔΣΑ, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Στ. Ελλάδας, πλην των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού & Διστόμου, που εκ του νόμου υποχρεώνονται να ενταχθούν και αυτοί στον ΦοΔΣΑ. 

Από αυτήν την αντιπαλότητα Δήμων και κυβερνητικής πολιτικής, όπως εκφράζεται μέσω των αυθαίρετων και επεμβατικών επιλογών του Υφυπουργού, καταδεικνύεται η εγκληματική αδιαφορία για ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και η υστεροβουλία της να παραδώσει την διαχείριση στους ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ. 

 Παρατίθεται η καταγγελία τους, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Για την μακρόπνοη επίλυση των προβλημάτων της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτούμε: 

  • την έγκριση των χρηματοδοτήσεων των έργων που αφορούν τη διαχείριση των σκουπιδιών και έχουν έγκαιρα κατατεθεί από τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας. Οι χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 80 εκ. ευρώ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν με χρήματα από το ΕΣΠΑ μιας και η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων είναι ακόμη σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Ας ξεχάσουν τις συμπράξεις με τους ιδιώτες που, τελικά, επιβαρύνουν την τσέπη του ήδη φτωχοποιημένου δημότη. 
  • την άμεση χρηματοδότηση του 3ου κυττάρου της Θήβας και λειτουργία της τοπικής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων εντός του 2022. 

Είναι ντροπή να μετακινούνται τα απορρίμματα των δήμων εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να θαφτούν (από την Χαλκίδα στα Τρίκαλα) προκειμένου να εκπνεύσουν οι ημερομηνίες χρηματοδότησης και να πάμε στα ΣΔΙΤ όπου θα κερδίσουν οι «ημέτεροι» ιδιώτες και θα χάσει ο λαός. 

Άμεση ένταξη των έργων ΜΕΑ στο ΕΣΠΑ και ταυτόχρονη εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών με ανακύκλωση, πράσινες γωνιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο