Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

 

Αγαπητέ Γιάννη,

η Ελλάδα είναι η μόνη από τις δυτικές χώρες στην οποία δεν υπήρξε συντονισμένη αντίδραση ή συγκροτημένη πρόταση απέναντι στην ταξική και αυταρχική διαχείριση της επιδημίας από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση σιωπά και υπνώττει. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη και με βάση την ιστορική εμπειρία, οφείλεται στο ότι όταν τρώνε δεν μιλάνε, δηλαδή στο ότι εδώ υπάρχει μάσα και μάλιστα διακομματική.

 

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

Και είναι αδικαιολόγητη η στάση της αντιπολίτευσης,  διότι κάθε καλοπροαίρετος πολίτης όχι μόνο δικαιούται, αλλά υποχρεούται να είναι σκεπτικός απέναντι στα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Θα μου πεις, φίλε μου, «ψεκασμένος είσαι; Ανακαλύπτεις συνομωσίες εκεί που δεν υπάρχουν;» Θα σου απαντήσω, ναι, ή εγώ είμαι ψεκασμένος ή αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σοφά και σιωπηλά μας «σκοτώνουν». Διότι σου λέει ο άλλος «Πού τον βλέπεις τον ολοκληρωτισμό; Ε, σιγά, επειδή δηλαδή χρειαζόμαστε άδεια για να βγούμε απ’ το σπίτι, επειδή βλέπουμε αστυνομικούς και κόβουμε στο στενό, επειδή επιβιώνουμε χάρη στα κρατικά επιδόματα, όχι όλοι, όσοι έχουν υποταχθεί, επειδή μας παρακολουθούν, επειδή μας λογοκρίνουν κι επειδή σε λίγο θα μας υποχρεώσουν να συναινέσουμε σε βιοτεχνολογική παρέμβαση στο ίδιο μας το σώμα, πάει να πει ότι έρχεται η νύχτα μετά;

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΕΡΤΑ

Θα σε αφήσω να κρίνεις. Πράγματι βέβαια οι απόψεις μου μπορεί να προσομοιάζουν με απόψεις των «ψεκασμένων», αλλά κι εσύ πώς νιώθεις που οι απόψεις σου ταυτίζονται με τις απόψεις του Μπάιντεν, του Μπιλ Γκέιτς (έχει και τρεχάματα ο άνθρωπος με την κάρχια), του Μητσοτάκη, του Τσίπρα, του Μόσιαλου, της Μέρκελ, του Μακρόν, των φαρμακευτικών εταιρειών και των δεκάδων ειδικών που βγάζουν το παντεσπάνι τους και κάτι παραπάνω; Πιστεύεις στα σοβαρά ότι όλοι αυτοί ενδιαφέρονται για το καλό των πολιτών; Σοβαροί να είμαστε, Γιάννη μου.

“ΗΡΩΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΑΙ”

Εναντίον όλων αυτών είμαστε εμείς που οφείλουμε να αντιτάξουμε τον λόγο και τη δράση μας.  Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος να διασώσει τους πολίτες σε αυτή τη νέα καπιταλιστική αναδιάρθρωση που με όχημα τον κορωνοϊό εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Ούτε ο εσμός των «αγωνιστών» της μεταπολίτευσης, που όσο γερνάει  τόσο λιγότερο αντιλαμβάνεται για το κρυμμένο περιεχόμενο της πολιτικής. Που μεταξύ μας, ούτε και παλιότερα είχαν πάρει πρέφα για το τι παιζόταν. Ούτε φυσικά οι νεοκρατιστές αριστεροί, που σαν τους καλόγερους τον Μεσαίωνα βαφτίζουν την υποταγή ρεαλισμό. Όλοι αυτοί είναι με μια λέξη βολεμένοι, ολιγαρκείς αλλά βολεμένοι, και άρα βρίσκονται απέναντι.

 

ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υποταγή δεν είναι πρωτοφανής συνθήκη. Απλώς με την επιδημία και το εμβόλιο είναι ίσως η πρώτη φορά στη γενιά μας που η εξουσία μας δείχνει τόσο απροκάλυπτα ποια είναι η θέση μας σε αυτόν τον κόσμο -χωρίς τα προσχήματα του εγκλεισμού μας στη φυλακή ή της πολεμικής κατάστασης.

 

ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ2

Αν μας δίδαξε κάτι, Γιάννη μου, αυτός ο τελευταίος χρόνος, είναι πως η εδραιωμένη και μπετοναρισμένη με τόνους προπαγάνδας πεποίθηση στην Ελλάδα ότι οι τεχνοκράτες στον δυτικό κόσμο κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν καλά, κατέρρευσε.  Αντίθετα, ακόμα και οι πλέον πολιτικά αφελείς αντιλαμβάνονται ότι η κύρια δουλειά των ειδικών είναι να εκλογικεύουν τις αποφάσεις και να κατασκευάζουν τη συναίνεση για τις πολιτικές της εξουσίας. Κι ενώ οι αγαπημένοι μου ειδικοί είναι οι συνταγματολόγοι, που πάντα βρίσκουν ένα παραθυράκι στο σύνταγμα για να δικαιολογήσουν τις πιο αισχρές παραβιάσεις , δεν είναι η ώρα τους ακόμα. Για λίγο καιρό το μασάζ θα εξακολουθήσουν να το ασκούν οι λοιμωξιολόγοι, μέχρι να χρειαστεί να αιτιολογηθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ3

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το εμβόλιο και η υποχρεωτικότητά του; Θα σου πω. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για εισαγωγή δικαιώματος τρίτου, του κράτους, της εταιρείας ή του ΠΟΥ κ.λπ. να παρεμβαίνει στο σώμα σου. Είναι μια αξίωση πολιτικά και νομικά απαράδεκτη για ένα όριο που η βιοτεχνολογία δεν πρέπει να ξεπεράσει. Οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους να μην γίνει αυτό.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Ήδη την ώρα που σου γράφω αυτές τις γραμμές ένας συνταγματολόγος έστρωσε το έδαφος για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και θα δούμε πολλά τέτοια ακόμα μέχρι τον Σεπτέμβρη που υπολογίζω ότι θα αρχίσουν να απομονώνονται κοινωνικά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Φυσικά και τα χρήματα που παίζονται είναι τεράστια. Ο Έλληνας CEO της Pfizer, ο κύριος Μπουρλάς, είπε απερίφραστα για τρίτη δόση του εμβολίου υπαινισσόμενος αυτό που όλοι οι έμποροι γνωρίζουν, ότι οι καλύτερες πωλήσεις είναι εκείνες που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε σταθερούς πελάτες.

 

ΕΥΘΥΝΗ

Γιάννη μου, θέλω να σου τονίσω ότι όλα αυτά δεν τα γράφω για να σε αποτρέψω από το να πας να εμβολιαστείς όπως ήδη έχεις κανονίσει. Μπορείς να το κάνεις, όπως μπορείς να χειροκροτείς τους υγειονομικούς στα μπαλκόνια, να τραγουδάς το bella ciao μαζί με τους γείτονες ή να συγκινηθείς με την επανεμφάνιση του Τσιόδρα στην πρώτη γραμμή της επικοινωνίας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Μπορείς λοιπόν να κάνεις ό,τι νομίζεις. Αλλά δεν μπορείς  να μετονομάζεις  την υποταγή σε ατομική ευθύνη. Ούτε το προσωπικό σου συμφέρον σε κοινωνική υπευθυνότητα. Το να φοράς μάσκα όταν περπατάς μόνος σου στο ύπαιθρο είναι σαν να φορά γραβάτα ο διευθυντής ενός επαρχιακού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Δηλώνει απλώς συμμόρφωση προς τας υποδείξεις, αλλά σε καμιά περίπτωση αστική καταγωγή.

Ταύτα και μένω

Δ.Λ.

One thought on “Η νύχτα μετά #2

  1. Ο/Η Λιαν λέει:

    Δημήτρη κορυφαίο το άρθρο σου .
    Απλή λογική σκέψη η οποία έχει ήδη γίνει πολύ σπάνια.
    Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει .Το ταμείο ούτως η άλλως θα το κάνουμε όλοι.
    Όμως μην μιλάνε για συλλογική ευθύνη αυτοί που κοιτάνε την πάρτη τους και το ψέμα είναι στο τσεπάκι τους.Οι πολιτικοί.
    Αλήθεια αφού νοιάζονται για εμάς πόσες μειώσεις στούς μισθούς τους έκαναν στα 12 ήδη χρόνια κρίσης και περικοπών?…
    Τεράστια η ευθύνη επίσης που έδωσαν τόση εξουσία και αυθαιρεσία στούς λοιμοξιωλόγους που εμείς πληρώνουμε να περιφέρονται στα κανάλια μέρα νύχτα και να κινούν το δάχτυλο (εντάξει , φορώντας ωραία γυαλιά ηλίου παραδέχομαι!).
    Λ.Γ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο