Τελευταία Νέα

 

Συνέντευξη Δημήτρης Λάμπρου

Βροχερή Κυριακή, το δημαρχείο ήσυχο σαν σχολείο που οι μαθητές του λείπουν σε εκδρομή. Στο γραφείο του ο Γιώργος Ντασιώτης μόνος και χαμογελαστός δείχνει ευδιάθετος. Αλλά και έτοιμος. Κατευθείαν στα βαθιά λοιπόν.

Τι είναι κατά τη γνώμη σας εκείνο που ωθεί τον άνθρωπο να επιδιώκει την εξουσία; Εχετε εμβαθύνει στο τι σας κινητοποιεί να διεκδικείτε τον τίτλο του πρώτου πολίτη του Δήμου για τρίτη φορά; Σε ένα μετανεωτερικό ή καλύτερα σ’ έναν χαοτικό κόσμο, κίνητρα του τύπου «θέλω να προσφέρω στον τόπο μου» αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα, ξέρετε.

Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο εξουσία, αλλά συμμετοχή. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντοτε συμμετείχα σε δημόσιες συλλογικές δράσεις. Αυτό, πρώτον, μου άρεσε και δεύτερον, με προκαλούσε να εξελιχθώ, να διαμορφώσω όρους παρέμβασης διαφορετικούς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το 2010 δημιουργήσαμε την Κίνηση Πολιτών, που με επιτυχία δραστηριοποιήθηκε στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.  Θεωρώ ότι σε αυτή την πορεία δεν έχω αποστεί από τον κορμό των βασικών μου αρχών και σήμερα συνεχίζω με τα ίδια κίνητρα: συμμετοχή στα κοινά μέσα από συνεργάτες  -που αυτή τη φορά πάρα πολλοί ανήκουν στη νέα γενιά του τόπου μας- μέσα από ανθρώπους που ενστερνίζονται τις ίδιες απόψεις για την κατεύθυνση και τα μέσα προσφοράς στον Δήμο μας.

Ως δήμαρχος λαμβάνετε πολιτικές αποφάσεις που από τη φύση τους άλλους ωφελούν και άλλους βλάπτουν. Σε ποιον λογοδοτείτε όταν το βράδυ επιστρέφετε στο σπίτι σας;

Μέγιστος κριτής όλων μας η συνείδησή μας. Ο πρώτος και ο τελευταίος κριτής. Ασφαλώς στη δημόσια διοίκηση υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, η νομοθεσία, το δημόσιο συμφέρον, ένα πλέγμα δηλαδή διαδικασιών που με ορθή κρίση προστατεύει τον δήμαρχο ή το δημοτικό συμβούλιο από το να αδικήσει πολίτες.

Στον θεό πιστεύετε, κύριε Ντασιώτη;

Βεβαίως. Όχι μόνο πιστεύω, αλλά και τον επικαλούμαι συχνά. Για καλό και για κακό, ξέρετε αυτό το «ωχ θεέ μου» που βγαίνει σχεδόν αυτόματα μπροστά στα αδιανόητα… (γέλια)

Στη νέα γενιά πιστεύετε ότι χρωστάτε κάποιες εξηγήσεις;

Ασφαλώς. Πιστεύω προσωπικά ότι χρωστάω εξηγήσεις στους νέους και δίνω έμπρακτες απαντήσεις. Η ερώτησή σας άπτεται του κεντρικού αφηγήματός μου για την επερχόμενη εκλογική μάχη, που με απλά λόγια αναλύεται ως εξής:  τώρα είναι η στιγμή που η νέα γενιά πρέπει να καταλάβει το προσκήνιο. Σας λέω, κύριε Λάμπρου, ότι η παρακαταθήκη που φιλοδοξώ να αφήσω στον τόπο μου μετά τη λήξη της πορείας μου στην αυτοδιοίκηση είναι  να έχω συμβάλει στο να αναδειχθεί ένα νέο πολιτικό προσωπικό, το οποίο χωρίς τα βάρη του παρελθόντος θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου μας.

Είναι ενδιαφέρον αυτό που λέτε, το ίδιο και το αφήγημα με το οποίο ζητάτε την ψήφο των δημοτών. Μπορείτε να το εξειδικεύσετε για να γίνει περισσότερο κατανοητό;

Θα καταφύγω σε ένα παράδειγμα. Ενας 30χρονος που πλέον συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μας με ρώτησε: Γιατί επιμένεις, δήμαρχε, να είμαι υποψήφιος; Γιατί για τη γενιά σου μόνο εσύ μπορείς να μιλήσεις, του απάντησα. Και το πιστεύω αυτό.

Θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς πως κορυφαία αναζήτηση της νέας γενιάς είναι η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, στον λόγο, στην τέχνη στον πολιτισμό. Εχει τις δυνατότητες ένας δήμος να προσφέρει κάτι περισσότερο από τα φθηνά θεάματα, να ανταποκριθεί στα διαρκώς ανανεούμενα αιτήματα μιας γενιάς που η καταστροφή της χώρας την έκανε πιο απαιτητική και πιο δύσπιστη;

Υπάρχει μια περιορισμένη δυνατότητα θεσμική, που ενισχύεται όμως από τη βούληση του ίδιου του δημάρχου και των συνεργατών του. Τα φθηνά θεάματα είναι ίσως αναπόφευκτα, αλλά εμείς εδώ νομίζω ότι έχουμε κάνει τη διαφορά αυτά τα χρόνια και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα τα επόμενα. Ποιοτικές εκδηλώσεις, θεατρικές ομάδες και ένα μεγάλο έργο που ξεκινά, αναφέρομαι στον πολυχώρο πολιτισμού στα Πέτρινα, είναι ήδη πραγματικότητα στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων. Προσπαθούμε να αναδείξουμε την ποιοτική διάσταση της τέχνης που λείπει από την περιοχή μας – και από την ευρύτερη περιοχή βέβαια. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους  που μπορούν να αναβαθμίσουν τον πολιτισμό με όλες μας τις δυνάμεις.

Η διεθνής κατάσταση διαμορφώνεται σκοτεινή. Αστάθεια, πόλεμος, ύφεση… Ενας κόσμος κυλάει στον κατήφορο. Πιστεύετε ότι πρέπει να ξαναδούμε τη μεγάλη εικόνα της πολιτικής ή αντίθετα να θεωρήσουμε ότι είμαστε πολύ ασήμαντοι για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις;

Συμφωνώ με την ανάλυσή σας. Όμως θα προσθέσω τούτο: ποτέ η πολιτική δεν πρέπει να αποσπάται από το μεγάλο κάδρο, καθώς εκεί διαμορφώνονται οι εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Όμως προσέξτε. Η απαισιοδοξία για την έκβαση των μεγάλων δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι  για να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα τοπικά. Εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να συγκρατήσουμε τον κατήφορο. Θεωρώ ότι λείπει απελπιστικά στην εποχή μας η πολιτική από τη συζήτηση και είναι αυτός ένας από τους κυριότερους λόγους για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Πού θα τοποθετούσατε τον εαυτό σας πολιτικά; Συμμερίζεστε τις απόψεις που λένε ότι στον 21ο αιώνα οι όροι δεξιά και αριστερά έχουν απολέσει μεγάλο μέρος της ψυχής τους;

Με όρους του 19ου αιώνα κι εγώ πιστεύω ότι η διάκριση αριστεράς – δεξιάς έχει χάσει μεγάλο μέρος της ουσίας της. Τοποθετώ τον εαυτό μου στον προοδευτικό χώρο.

Αυτό είναι λίγο ασαφές στις μέρες μας. Ποια είναι τα προτάγματα του ιδεατού προοδευτικού χώρου;

Κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, εργασία για όλους, αξιοπρεπείς αμοιβές, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία.

Πάντως σε ένα πλαίσιο εκείνου που ονομάζουμε «οικονομία της αγοράς».

Ναι, αυτό είναι πλέον δεδομένο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Φυσικά με όρους, με αυστηρά θεσμικά πλαίσια, τότε μπορούν όλα να συνυπάρξουν. Και αγορά και κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Θα επανέλθουμε στον άνθρωπο Ντασιώτη, αλλά ας δούμε προηγουμένως τα τοπικά. Θέλω να μου πείτε, χωρίς σχόλια, τρία πράγματα για τα οποία είστε περήφανος στην εννιάχρονη θητεία σας.

Αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολικές μονάδες, καθημερινότητα.

Ενώ η ανάδειξή σας στον δημαρχιακό θώκο γίνεται χωρίς πολυδάπανες εκστρατείες δημοσίων σχέσεων -κι αυτό το σημειώνω- είστε ταυτόχρονα με έναν τρόπο άτυχος. Η εννιάχρονη θητεία σας συμπίπτει με την πολυεπίπεδη, πολυδιάστατη και πολυπαραγοντική κρίση που πλήττει τη χώρα. Αν υποτεθεί ότι από αύριο μια καλή μάγισσα αναστρέφει όλα αυτά τα εφιαλτικά που ζούμε τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα σχέδιο ώστε ο Δήμος σας να αναπτυχθεί πολύπλευρα και να διαδραματίσει τον ρόλο που οραματίζεται ο πολίτης του;

Εχω μια θεωρία πάνω σε αυτό. Μια δημοτική αρχή οφείλει να έχει ένα αφήγημα. Ενα αφήγημα που δεν μπορεί να εξαντλείται σε υποσχέσεις μερικών ακόμα έργων ή βελτιώσεων – αυτό είναι υποχρέωσή της. Το αφήγημα πρέπει να απαντά: ποια είναι η θέση του Δήμου στον χάρτη; Εκεί κρίνονται τα πράγματα, σ’ αυτή την ερώτηση οφείλει να απαντήσει κάθε υποψήφιος δήμαρχος. Θα σας πω λοιπόν το αφήγημα της παράταξής μου. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε μια εξωστρέφεια, που με τη σειρά της θα φέρει τον Δήμο μας στη θέση που του αρμόζει. Θα τον καταστήσει έναν ισχυρό παίκτη στην περιοχή. Το κάνουμε ήδη και θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω τον φυσικό μας πλούτο, την Κωπαΐδα, τον Ελικώνα… Ενα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα αναγνωρίζω στη συζήτηση που έχει ανοίξει με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που θα εγκαταστήσει ένα μέρος των δραστηριοτήτων του στην πόλη μας. Αυτή η συνεργασία αλλάζει την εικόνα του Δήμου μας, που από ένας μικρομεσαίος Δήμος αναβαθμίζεται σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αγροτικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή. Αυτό είναι το αφήγημά μας, αυτός είναι ο στόχος μας. Θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες έργα που έχουμε κάνει και εκατοντάδες που θέλουμε να κάνουμε. Ομως πεποίθησή μου είναι ότι η παρουσία ενός δημάρχου δεν κρίνεται από αυτά, αλλά από την παρακαταθήκη που θα αφήσει στον επόμενο δήμαρχο.

Ενας θεσμός που υπάρχει μόνο στον Δήμο σας είναι το Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Θα το συνεχίσετε αν εκλεγείτε; 

Αυτό ξεκίνησε ως μια ιδέα μερικών εκλεκτών φίλων για μια παρέμβαση ποιότητας στην περιοχή. Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο έχει διοργανώσει περισσότερες από πενήντα εκδηλώσεις με ομιλητές τους σημαντικότερους Ελληνες διανοουμένους. Από όσα σας είπα, είναι φανερό ότι θα το συνεχίσουμε. Και θα το εμπλουτίσουμε. Αλλωστε, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο αποτελεί πια λαϊκή απαίτηση. Είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει αυτή την όαση ποιότητας και την επικοινωνία με κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες, οι οποίες μας κάνουν την τιμή να έρχονται στην Αλίαρτο.

Μια σπουδή στην παγκόσμια ιστορία των ιδεών το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, μια πληγή στο σώμα της Αλιάρτου, της Βοιωτίας, της Ελλάδας, ο αλήστου μνήμης Οργανισμός Κωπαΐδος. 

Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός Κωπαΐδος ως υπηρεσία γνωρίζετε ότι έχει καταργηθεί και πως η άρδευση της Κωπαΐδας είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο κατηργημένος Οργανισμός έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, μια εκκαθάριση που με τον ρυθμό που κινείται, κατά τη γνώμη μου δεν θα τελειώσει ποτέ. Αιτία η έλλειψη πλαισίου και χρονοδιαγραμμάτων από το Υπουργείο Οικονομικών που έχει αναλάβει την εκκαθάριση. Οι επιπτώσεις αυτής της καθυστέρησης είναι πολλές και οδυνηρές. Αναζητούμε ακόμα απαντήσεις στο πώς οδηγήθηκε σ’ αυτή την έσχατη παρακμή ο Οργανισμός Κωπαΐδος και ποιοι ήταν υπαίτιοι. Κυρίως πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ακίνητη περιουσία του (σ.σ. ο βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα λυθεί το ζήτημα της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού Κωπαΐδος εντός των ημερών), με τα κτήρια που αποτελούν σημαντικό τμήμα της πόλης της Αλιάρτου και που η αξιοποίησή τους είναι κεντρικός στόχος του προγράμματός μας. Ολα όσα συνέβησαν με τον Οργανισμό Κωπαΐδος δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος. Πρέπει το θέμα να λήξει με την απόδοση της περιουσίας στους πολίτες και την απόδοση των ευθυνών για την κακοδιαχείριση του Οργανισμού Κωπαΐδος, αν φυσικά προκύπτουν τέτοιες ευθύνες.

Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή με αντίκτυπο στην οικονομική -και όχι μόνο- ζωή της περιοχής είναι η αποχώρηση του εργοστασίου του Νομικού, έπειτα από σχεδόν πενήντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς. 

Οι πληροφορίες μας είναι ότι κάποιες δραστηριότητες της Νομικός Α.Ε. πράγματι θα μετακινηθούν. Είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας, καθώς το εργοστάσιο έδινε αρκετές, εποχικές μεν, αλλά σημαντικές -στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- θέσεις εργασίας.

Και από τα δυσάρεστα στα ευχάριστα… Η προσπάθειά σας εδώ στον Δήμο αναγνωρίστηκε με την κατάταξή του στους δέκα κορυφαίους Δήμους της χώρας, και μάλιστα στην έβδομη θέση. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Συνιστά για εμάς την αναγνώριση μιας πολύ σκληρής δουλειάς που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν εργαζόμαστε σκληρά για να διακριθούμε, αλλά χαιρόμαστε πολύ όταν διακρινόμαστε επειδή εργαζόμαστε σκληρά και αποτελεσματικά. Αποτελεί οπωσδήποτε μια μεγάλη τιμή και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε πιο δυνατά, στην ίδια όμως κατεύθυνση.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ 

Με ορίζοντα βραχύ τις εκλογές που έρχονται, θα ήθελα να διευκρινίσουμε ορισμένα σημεία σχετικά με την προεκλογική κίνηση στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων. Και πριν απ’ όλα, τη διάσπαση στη δημοτική σας παράταξη. Ο κύριος Αραπίτσας αποχώρησε και είναι πλέον ανθυποψήφιός σας. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών, πολιτικής απόκλισης ή δυσαρέσκειας;

Επικράτησαν κάποιες εγωιστικές τάσεις. Εγώ δεν αποφάσισα μόνος μου να διεκδικήσω εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο. Η παράταξη ήταν που με πρότεινε και η παράταξη ήταν που με πρόκρινε. Το όνομά μου τέθηκε στη διάθεση της παράταξης, όπως και το όνομα του κυρίου Αραπίτσα. Ο κύριος Αραπίτσας, αφού δέχτηκε το αποτέλεσμα των από οκτώ ετών γνωστών διαδικασιών που αναδεικνύουν τον επικεφαλής, μετά αναίρεσε την απόφασή του. Οποιος παίρνει την απόφαση να διασπάσει μια παράταξη, παίρνει και την ευθύνη.

Ηδη στον Δήμο σας έχετε δύο αντιπάλους: τον κ. Μπούτσικο και τον κ. Αραπίτσα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι πρόκειται για αξιόμαχους διεκδικητές. Πείτε μου τα δυνατά τους σημεία. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον κ. Μπούτσικο έχει συγκεκριμένη ιδεολογική γραμμή, την οποία υπερασπίζεται από την κεντρική σκηνή μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι μια μορφή συνέπειας. Κι ενώ δεν θα μπορούσε κανείς εύκολα να διαφωνήσει σε πολλά με την παράταξη αυτή σε θεωρητικό επίπεδο, στην πράξη πολλές θέσεις τους είναι ανεφάρμοστες. Δεν θέλουν, ας πούμε, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ο κύριος Αραπίτσας; 

Ο κύριος Αραπίτσας, χρόνια συνεργάτης μου, είναι εργατικός και έντιμος άνθρωπος. Πρέπει όμως πρώτα να βρει  και μετά να μας πει το αφήγημά του. Τι είναι εκείνο που επιθυμεί να πράξει, το οποίο δεν μπόρεσε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ως “συν-δήμαρχος” θα έλεγα. Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει. Το δεύτερο είναι το εξής: Τι είναι αυτό που κάνει έναν πολιτικό να παίρνει τον λόγο του πίσω, τον λόγο που δίνεται δημόσια μέσα στην παράταξη περί σεβασμού των διαδικασιών. Τι είναι πιο ισχυρό, ώστε ένας πολιτικός να μην τηρεί τον λόγο του και τις διαδικασίες; Κι αν δεν τηρεί τον λόγο του και δεν σέβεται τις διαδικασίες έναντι των συνεργατών, πόσο ασφαλείς είναι οι δημότες ότι θα τηρήσει τον λόγο του απέναντί τους; Αμείλικτα ερωτήματα, που πρέπει όμως να απαντηθούν πριν από τις εκλογές.

Υπάρχουν λοιπόν ικανοί λόγοι για να ψηφιστούν οι ανθυποψήφιοί σας, αλλά εσείς θα ψηφίσετε Γιώργο Ντασιώτη. Δώστε μας τρεις λόγους για να κάνει το ίδιο και ο πολίτης.

Θα σας πω τέσσερις. Το έργο μας, το ήθος μας, την καθημερινή παρουσία μας στα σημεία όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα του δημότη μας, η επικοινωνία και η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών μας.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, τις έρευνες και τις μελέτες, αλλά και με την καθημερινή μας εμπειρία, εκτεταμένη είναι η διαφθορά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Εχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα που είναι βαθύτατα πολιτικό και θέλω την άποψή σας. Μπορεί αυτό να διορθωθεί με μεταρρυθμίσεις ή απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις;

Η άποψή μου είναι ότι χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή των νόμων. Δεν είμαι σίγουρος αν οι ρήξεις σε ορισμένα θέματα μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ομως θα πω και κάτι άλλο. Οτι η αντίληψη πως όλοι είναι διεφθαρμένοι είναι τόσο γενική που καταντάει φασίζουσα. Ο κόσμος θέλει αίμα και πολλοί του το δίνουν διαπράττοντας σε μερικές περιπτώσεις, ενσυνείδητα ή ασυνείδητα, μια αδικία. Διότι οι κατηγορίες είναι εύκολες, αλλά χωρίς τεκμηρίωση και απόδειξη είναι αβάσιμες.  Στην προσωπική μου διαδρομή έχω κατηγορηθεί για πολλά πράγματα από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα γνωρίζετε κι εσείς, κι όμως όλες οι υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο. Δεν θα πέσω στην παγίδα να γενικεύσω κι εγώ, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου -ακόμα κι αυτοί που τώρα θα βρεθούν απέναντι- μπήκαμε στην πολιτική φτωχοί και θα φύγουμε φτωχότεροι.

Εγώ θα το δεχτώ, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι τοξικό, η σήψη και η παρακμή κυριαρχούν, οι άξιοι άνθρωποι απουσιάζουν ή το αποστρέφονται. Πώς εσείς επιβιώνετε σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να του μοιάσετε;

Αυτό είναι κάτι που φοβάμαι και προσπαθώ να αντισταθώ. Από αυτόν τον φόβο εκκινεί η δεδομένη πια μεγάλη ανανέωση του ψηφοδελτίου της παράταξης με πρόσωπα νέα, τόσο στην ηλικία όσο και στην ενασχόληση με τα κοινά, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το μοναδικό αντίδοτο σε μια ενδεχόμενη διαδικασία αφομοίωσης.

Τόσα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχετε γνωρίσει τα συστήματα και άλλων χωρών. Τι ζηλεύετε από αυτά; 

Την αποτελεσματικότητά τους. Δεν υπάρχει στα προηγμένα κράτη η ελληνική γραφειοκρατία, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στην προσέλκυση αξιόλογων ανθρώπων στην πολιτική.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ας μάθουμε λίγα ακόμη για τον άνθρωπο Ντασιώτη. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας; 

Δεν ξέρω αν θα ακουστώ παλαιομοδίτης, αλλά ο αγαπημένος μου συγγραφέας εξακολουθεί να είναι ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η αγαπημένη σας ταινία; 

Εχω να δω πάνω από ένα χρόνο κινηματογράφο, όπως και τηλεόραση άλλωστε.

Τι μουσική ακούτε;

Μου αρέσει το έντεχνο, το ρεμπέτικο… Μου αρέσει ό,τι φέρει ποιότητα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τόπος;

Ως δήμαρχος θα πρέπει να απαντήσω η Αλίαρτος. Και δεν είναι ψέμα, γιατί είναι μια πόλη που αγαπώ πολύ. Ομως επειδή γεννήθηκα σε ένα μικρό ορεινό χωριό, στην Πρασιά Ευρυτανίας, αισθάνομαι βουνίσιος.

 

Αν σας δινόταν ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο, πώς θα το αξιοποιούσατε;

Θα… κοιμόμουν.

Θα κοιμόσασταν!

Ναι, ναι, θα κοιμόμουν! (γέλια).

Αν κερδίσετε, τι θα αλλάξει στον Δήμο; Εχετε εντοπίσει αδυναμίες στη μέχρι τώρα διοίκησή σας;

Εχουμε κάνει σημαντικό έργο, έχουμε κάνει και λάθη, υπάρχουν παραλείψεις… Ομως δεν λειτουργήσαμε ποτέ με εμπάθεια ή σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια. Δεν αυταπατώμαι ότι σε μια νέα τετραετία δεν θα υπάρξουν λάθη. Ούτε θέλω να υποσχεθώ τίποτα. Θέλω όμως να πω και να ξαναπώ ότι μπορώ να εγγυηθώ πως όπου βρίσκονται τα συμφέροντα του δημότη, θα βρίσκονται και τα συμφέροντα του Δήμου.

Επειτα από αυτή την τετραετία σε ποιο σημείο του χάρτη θα είναι ο Γιώργος Ντασιώτης; Υπάρχουν μεγαλύτερες πολιτικές φιλοδοξίες; Ισως η κεντρική πολιτική σκηνή; 

Επειτα από αυτή την τετραετία, το πιο πιθανό είναι να με βρείτε να καλλιεργώ το περιβόλι μου ξανά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο