Τελευταία Νέα

Η συμβολή των Θηβαίων αγωνιστών στον Επαναστατικό Αγώνα και η ιστορική διαδρομή της Θήβας στα χρόνια της Επανάστασης ήταν το κεντρικό θέμα της επετειακής εκδήλωσης με θέμα «Η Θήβα στην Επανάσταση του 1821-1829 – Συμβολή στην ιστορική μνήμη», που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Νίκος Τρικαλίτης, δημοσιογράφος-ερευνητής, και ο κ. Κωνσταντίνος Τρικαλίτης, ιστορικός-θεολόγος, οι οποίοι ξεδίπλωσαν το «κουβάρι» της θηβαϊκής ιστορίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων απένειμε τιμητικές πλακέτες στους δημάρχους και εκπροσώπους των πόλεων που συνεργάστηκαν στη διάρκεια του Επαναστατικού Αγώνα και τιμητικούς επαίνους στους απογόνους Θηβαίων αγωνιστών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτειακής ηγεσίας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θηβαίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο