Τελευταία Νέα

Ο Θηβαίος νομικός Νίκος Λύγγος αναδείχθηκε πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που διεξήχθησαν χθες 24 Οκτωβρίου 2021. Ο κ. Λύγγος επικράτησε της  Λουκίας Βαρουξή που ήταν η αντίπαλός του για το κομματικό αξίωμα.

Η αναμέτρηση έγινε στο σύνηθες κλίμα πόλωσης μεταξύ Θήβας – Λιβαδειάς, με τη Θήβα να καταλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στη Βοιωτία.  Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη προσέλευση μελών της ΝΔ στη Θήβα έκρινε το αποτέλεσμα.

Πάντως την παράσταση έκλεψε η προσέλευση στην ψηφοφορία της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά που ως απλό μέλος ψήφισε στη Λιβαδειά. Η κίνηση αυτή εκ των πραγμάτων λαμβάνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις καθώς:

1. Αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό σε ολόκληρη τη Βοιωτία. Ήδη πολλοί εικάζουν πιθανότητες συμπερίληψης της κ. Παπαθωμά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Το γεγονός προκαλεί τουλάχιστον νευρικότητα στους πολιτευτές της ΝΔ στη Βοιωτία αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η δημοφιλία της κ. Παπαθωμά και η διείσδυσή της στον χώρο του κέντρου την καθιστούν ισχυρό αντίπαλο.

2. Λύεται το μυστήριο της πολιτικής ένταξης της κ. Παπαθωμά, που υπενθυμίζουμε ότι το 2018 είχε διαγραφεί από το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές με τον Φάνη Σπανό.

Για να επανέλθουμε στα των εκλογών, τον κ. Λύγγο θα πλαισιώσουν στη ΔΕΕΠ οι νεοεκλεγέντες: Βασίλης Παπαευσταθίου, Ανδρέας Γιακουμάκης, Κωνσταντίνος Αναστασίου, Κώστας Πάτρας, Θοδωρής Καλοπήτας, Ευγενία Τριανταφύλλου, Αθανασία Λύτρα, Ελένη Πειρουνάκη και Έλενα Γεωργίου.

Αναπληρωματικά μέλη: Ανδρέας Ανδρίτσος και Ασπασία Σίμου.
Σύνεδροι εξελέγησαν οι: Ευάγγελος Ανδριανός, Κωνσταντίνος Δρίτσας, Πέτρος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος, Γιώργος Λιανός, Κουτσούμπα Ιωάννα, Στεφανία Κανδρή, Έλενα Γεωργίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο