Τελευταία Νέα

Συνελήφθη την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το απόγευμα στη Λιβαδειά 48χρονος από τη Βουλγαρία, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που δρούσε στην περιοχή με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών. Η σύλληψη έγινε από το τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, μετά από απόπειρα εξαπάτησης ημεδαπής. Είχαν προηγηθεί άλλες 17 απόπειρες στην περιοχή, ενώ σε Μαγνησία, Φάρσαλα και Θεσσαλονίκη η εγκληματική ομάδα είχε αποσπάσει 45.000 ευρώ και ανέμενε να εισπράξει άλλες 170.000 από ανάλογες δράσεις της που όμως δεν… εξοφλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, προσποιούνταν τους αστυνομικούς ή συγγενικά πρόσωπα αυτών τους οποίους καλούσαν και με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους είχαν εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο απαιτούσαν χρήματα (ποσά από 5.000 έως 60.000) για να βοηθήσουν ώστε να ξεφύγουν από τις συνέπειες του νόμου για το δυστύχημα που προκάλεσαν.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες προσποιούνταν τα ίδια τα τέκνα των υποψήφιων θυμάτων τους, τα οποία είχαν υποτίθεται εμπλακεί στο τροχαίο, εκλιπαρώντας για βοήθεια με σκοπό να τους δημιουργήσουν σύγχυση και ψυχολογική φόρτιση και έτσι να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Την προανάκριση του συλληφθέντος –από τον οποίο κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο και δύο κινητά- διενεργεί το Τμήμα  Ασφαλείας Λιβαδειάς, και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

One thought on “Συνελήφθη απατεώνας στη Λιβαδειά

  1. Ο/Η Cool λέει:

    Τι αλλο?Το 80%των παρανομιων πλεον γινεται απο αλλοδαπους .Ο εν λογω τηλεφωνησε και σε μενα βριζοντας στο τελος…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο