Τελευταία Νέα

unnamed
Της Μαρίας Σμιλίδου
  Έχουν κυριολεκτικά “στεγνώσει” από εργατικό δυναμικό οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης! Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε πολυεθνικοί κολοσσοί με τελευταίο παράδειγμα τα McDONALD’S στην Ουγγαρία να πληρώνουν ακόμη και το ενοίκιο των εργαζομένων… που δεν βρίσκουν ! Δωρεάν στέγαση λοιπόν ως δέλεαρ για ανθρώπινο δυναμικό.
  Η απόφαση της εταιρείας να προσφέρει μια τόσο σημαντική παροχή, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα που φανερώνει τη μεγάλη έλλειψη εργαζόμενων στην Ανατολική Ευρώπη, μια περιφέρεια που δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει τους ανθρώπους της παραγωγικής ηλικίας.
 Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, τα ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας στην Τσεχία αυξήθηκαν κατά 166% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ διπλασιάστηκαν στην Πολωνία από τον περσινό Δεκέμβριο. Το παράδειγμα της McDonald’s είχε ακολουθήσει η Lidl, που αύξησε τους μισθούς στην Ουγγαρία κατά 20% και στην Τσεχία κατά 15%.
  Τα τελευταία χρόνια και πολύ πριν αρχίσουν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές από Συρία και Ιράκ οι νέοι άνθρωποι του Ανατολικού μπλοκ είχαν ήδη επιλέξει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης- Αγγλία,Γερμανία,Ολλανδία.Μπορεί να θυμάστε ίσως το διαφημιστική αφίσα με τον …γραμμωμένο Πολωνό υδραυλικό που πολυσυζητήθηκε ευρέως στην Ολλανδία πριν από λίγα χρόνια.Φτωχός και χρεοκοπημένος ο Νότος λοιπόν, αποστραγγισμένη από ανθρώπινο δυναμικό η Ανατολική Ευρώπη , σε … “σύγχυση πασπαλισμένη με ξενοφοβία” οι πλούσιες χώρες του Βορρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο